10.5.12

Γιώργος Τράγκας> Ο Γ. Κακουλίδης είναι ο "διαμεσολαβητής" του παρασκηνίου...


kourdistoportocali.com


Μην ξεφωνίσετε αμέσως. Μην σκίσετε τα πουκάμισα σας. Γιατί σας έχω προειδοποιήσει ότι το σύστημα έχει πολλές ασφαλιστικές δικλείδες. Πολλές «κάβες». Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, οι εκπρόσωποι της Μέρκελ στην Αθήνα, «ψήνουν» τον...

Φώτη Κουβέλη να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα τη στηρίζει Πασόκ, Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, για να τον πείσουν, του λένε ότι για ένα χρόνο του δίνουν «λευκή επιταγή», αρκεί να εξυπηρετούνται καλά οι δανειστές μας και να μείνει η χώρα στο ευρώ. Εκτός από Σαμαρά, Βενιζέλο, έχει πέσει πάνω στον Κουβέλη, η τρόϊκα και ορισμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μεσολαβητικό ρόλο σε αυτές τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι παίζει ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Γιάννης Κακουλίδης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο πέρασε μεγάλη οικονομική περιπέτεια. Ά, να μην ξεχάσω, στο παιχνίδι είναι φυσικά οι τροϊκανοί, που τους βολεύει, να έχουν μία δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ενώ θα ξεζουμίζουν το υπόλοιπο μεδούλι της πολύπαθης Ελλάδας.
Σαμαράς και Βενιζέλος, θεωρούν εφιαλτικό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών. Γνωρίζουν ότι Πασόκ και Νέα Δημοκρατία, οδηγούνται σε πλήρη απόσχιση και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Μία μεταμφιεσμένη κυβέρνηση υπό τον Κουβέλη, που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια των δυνάμεων κατοχής, θα τους δώσει «ανάσες» και πολλά επιχειρήματα κατά τα Αριστεράς, που….. δεν θα καταφέρει τίποτα, αφού η παραμονή στο ευρώ, προϋποθέτει μεγαλύτερη βουτιά στη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερη δυστυχία. Υπολογίζουν δηλαδή ότι έτσι θα αναχαιτίσουν το αντιμνημονιακο μέτωπο. Ένα άλλο σενάριο είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση, πάλι με αντιμνημονιακό «άρωμα», που θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα, υλοποιώντας το 2ο Μνημόνιο.
Φυσικά, κανείς δεν λέει στους έλληνες, ότι είτε μείνουν στο Μνημόνιο, είτε κηρύξουν επίσημα πτώχευση, το ίδιο πράγμα σημαίνει…. Για μερικούς μάλιστα που ξέρουν καλά μαθηματικά, το ΜΗΔΕΝ της χρεοκοπίας, είναι μεγαλύτερο νούμερο από το ΜΕΙΟΝ 365 δις του υπάρχοντος χρέους. Από κάπου θα ξεκινήσουμε….
Στον δρόμο με τις λεύκες, περπατάει η Νέα Δημοκρατία, αφού πλέον τα εναπομείναντα στελέχη της, συζητούν ανοιχτά ακόμη και στις ταβέρνες που πηγαίνουν για τον «τεμαχιστή» της κεντροδεξιάς παράταξης που ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν με τα χειρότερα λόγια όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Τελευταίον παράδειγμα, της αλλοπρόσαλλης πολιτικής σκέψη του, η «ανανέωση» του «πρωινού καφέ» της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε, μετά από πολύ καιρό, να μετάσχουν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, απέσυρε την συμμετοχή του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και την επανέφερε αργά το απόγευμα! Λέγεται ότι υπήρξε αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου στην συμμετοχή του κ. Λαζαρίδη, γιατί ο Αντιπρόεδρος τον θεωρεί υπεύθυνο για διάφορες επιθέσεις που εξαπολύονται στο πρόσωπο του από τον κ. Βασίλη Ζήση και το blog antinews, που ελέγχονται και καθοδηγούνται πλήρως από το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ.
Κατά τα άλλα, η προσπάθεια επανένωσης της κεντροδεξιάς και του ευρωπαϊκού μετώπου, πέφτουν στο κενό, διότι ουδείς είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τον καταστροφικό Σαμαρά, που ότι πιάνει στα χέρια του το διαλύει… Περισσότερα αύριο….
http://www.facebook.com/giorgostragas

Δεν υπάρχουν σχόλια: