17.5.12

Σε δημόσια συγκέντρωση στο Παρίσι θα μιλήσει ο Τσίπρας...


Σε δημόσια συγκέντρωση, στην πλατεία του Παρισίου έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση, θα μιλήσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,προσκεκλημένος του «Αριστερού Μετώπου», με επικεφαλής τον...
Ζαν Λακ Μελανσόν, που συμμετείχε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πιέρ Λοράν, που είναι, συγχρόνως, και ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Λοράν.

Επιπλέον εκτίμησε ότι, ύστερα από τη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ και λίγες μέρες πριν από την άτυπη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, «οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Λοράν επισήμανε δε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, απέδειξαν ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες «περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του σύμφωνου Σαρκοζί-Μέρκελ».

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών, χρειάζεται «η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και ένας νέος ρόλος για την ΕΚΤ, στην υπηρεσία μιας αλληλέγγυας ανάπτυξης και της χειραφέτησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: