25.5.12

«Μνημόνιο τέλος»...


«Το μνημόνιο τέλος, δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μνημόνιο» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ τόνισε ότι «το μνημόνιο θα... ακυρωθεί και θα υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «το μνημόνιο λέει μείωση του κατώτατου μισθού στα όρια Βουλγαρίας» και πρόσθεσε ότι «νέα μέτρα που θα μειώνουν μισθούς και συντάξεις δεν μπορεί να τα πάρει μια κυβέρνηση».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που συναντήσει «τοίχο» στην Ευρωζώνη, ανέφερε: «Σε όλες τις περιπτώσεις θα κάνουμε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Το έχουμε πει ότι επιλογή μας δεν είναι η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά αυτό που λέμε είναι ότι παλεύουμε για ριζοσπαστική αλλαγή εντός της ευρωζώνης», ενώ ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να θυσιάσουμε το μέλλον αυτού του τόπου στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών. Για το ενδεχόμενο που η Ε.Ε. σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας, είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα καταφύγουν σε ένα τέτοιο μέτρο που θα οδηγήσει σε αυτοκτονία την ευρωζώνη και την Ε.Ε.».

Αναφορικά με τις καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «Οι καταθέσεις είναι ιερές και απαραβίαστες. Τις λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις πολιτικές τους».

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν μετατάξεις: «Δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, υπάρχει σε ορισμένους τομείς πλεονάζον προσωπικό και σε άλλους τομείς υπάρχει έλλειψη». «Το τέλος ακινήτων θα καταργηθεί για τα μεσαία εισοδήματα και κάτω», ανέφερε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: