22.5.12

Αντ. Σαμαράς: «Αφελής και επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας»...


«Εχετε συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ...
Eντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα όσα είπε χθες από το Παρίσι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο...
κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αφελή και επικίνδυνο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος; Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου γάλλου προέδρου (και μάλιστα μέσα στο Παρίσι) δείχνει ότι είναι και αφελής και επικίνδυνος. Διότι μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας. Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σαμαρά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους Ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες».

«Ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα για την ακύρωση και την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου συναντιέται με τον αγώνα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Ευρωπαίων εργαζομένων ενάντια στη σημερινή Ευρώπη της τραπεζοκρατίας, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των μεγάλων ανισοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις υβριστικές αναφορές του κ. Τσίπρα στο νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, κάποιοι τις χαρακτήρισαν γκάφα και κάποιοι υπονόμευση των συμμαχιών της χώρας. Ο ίδιος το ξεκαθάρισε. Επέλεξε την υπονόμευση. Απέδειξε, άλλη μια φορά, πόση αλαζονεία κουβαλά και πόσο επικίνδυνος είναι για τα συμφέροντα της χώρας, την οποία απειλεί με διεθνή απομόνωση σε κρίσιμες ώρες».

ΔΗΜΑΡ: «Μικρομεγαλισμός και αμετροέπεια»

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Τσίπρα εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ: «Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και όλος ο προοδευτικός κόσμος θεωρεί ότι η εκλογή του κ. Ολάντ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας του κουνάει το δάχτυλο και υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική κατά του Ολάντ, επιχειρηματολογία του Σαρκοζί. Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολλοί κακοί σύμμαχοι»...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: