30.5.12

Ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΤ δεν ελέγχει το συμβούλιο...


Διενεργήθηκαν οι εκλογές στο όργανο των αθλητικών δημοσιογράφων-ΠΣΑΤ- με συμμετοχή που άγγιξε το 50% των μελών. Η κάλπη ανέδειξε νέο πρόεδρο το Σωτήρη Τριανταφύλλου από το GOAL. Η νίκη του ήταν μεν αναμενόμενη, όμως η τελική σύνθεση του... Διοικητικού Συμβουλίου δείχνει ρωγμή στο μέλλον, καθώς ο νέος πρόεδρος δεν ελέγχει το 50% +1, με αποτέλεσμα να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η λειτουργία και δράση του νέου συμβουλίου.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία των εκλογών το γεγονός, πως ο αποτυχών υποψήφιος πρόεδρος Γιάννης Δάρρας κατέχει τη θέση του προέδρου των Ευρωπαίων Αθλητικών Συντακτών, όμως οι Έλληνες συνάδελφοί του κυριολεκτικά τον μαύρισαν, αφού έχασε με διαφορά 157 ψήφων σε εκλογικό σώμα 500 ατόμων! Τώρα πώς γίνεται να έχει εκλεγεί πρόεδρος στην Ευρώπη, χωρίς να έχει διατελέσει στην ίδια θέση στη χώρα του αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο τρίτος υποψήφιος Άλκης Πασαλίδης (ΝΕΤ) έλαβε μόλις 29 ψήφους. Εντύπωση επίσης προκάλεσε η άνετη επικράτηση στην κομβική θέση του Α’ Αντιπροέδρου με τον Αντώνη Αντωνόπουλο, να κερδίζει εύκολα τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαμουζέλο (η διαφορά ξεπέρασε τις 100 ψήφους), ο οποίος κατέβηκε με το μπλόκ του Τριανταφύλλου. Στο Προεδρείο συνολικά εξελέγησαν οι Αντ. Αντωνόπουλος (Contra channel), Γ. Καραλής NOVA), Θ. Νταβέλος, Α. Βύζικα.

Έτσι στο Προεδρείο η άτυπη παράταξη του GOAL με το παλιό SPORTIME υπό τον Τριανταφύλλου, ουσιαστικά εξέλεξε μόνο το Β’ Αντιπρόεδρο Γιάννη Καραλή. Στις οκτώ θέσεις των μελών έγινε πραγματική μάχη και αρκετές θέσεις παίχθηκαν στη ψήφο, με τη χαρακτηριστική περίπτωση του Πιτιακούδη που εξελέγη δια της κλήρωσης, αφού ισοψήφησε με τον Κανελλάκη. Μέλη εξελέγησαν οι Χ. Αμερικάνου (Βραδυνή), Α. Ασβεστάς (SPORT FM), Σ.Παιδάκης, Γ. Μίνος (ΕΡΤ3), Γ. Τραπεζανίδης (ΕΡΤ3), Κ. Ντάλτας (Contra.gr), Γ. Κορακής, K. Πιτιακούδης (DERBY NEWS). Η καταγραφή δείχνει πως οι γυναίκες εκπροσωπούνται με δύο μέλη, που είναι ένα ακόμη γεγονός που έκανε εντύπωση. Τέλος η περιφέρεια εκπροσωπείται από τρία μέλη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, είναι ανανεωμένο κατά 70%, αφού μόλις τέσσερα μέλη επανεξελέγησαν οι Αντωνόπουλος, Μίνος Παιδάκης και Βύζικα.

Καλή επιτυχία σε όλους,σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης με τα πάγια έξοδα του οργάνου των αθλητικών να αγγίζουν τα 90χιλ ευρώ.
(φωτο: από peiratiko reportaz – ο νέος πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου)
enimeroi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: