27.5.12

Φέκτερ: «Όχι» σε αλλαγές στο ελληνικό μνημόνιο...


Απορρίπτει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, αλλαγές στο «πακέτο βοήθειας και λιτότητας» της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι «κλονίζεται μαζικά η εμπιστοσύνη αν... εξετάζουμε λεπτομερέστατα κάθε τρεις μήνες τη συμφωνία που υπογράψαμε και προβλέπει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2020».

Το ελληνικό πακέτο περιέχει μια σειρά από μέτρα, όπως διαρθρωτικές αλλαγές και ώθηση για την ανάπτυξη και αυτά τα μέτρα πρέπει να υλοποιήσουν οι Ελληνες για να επιστρέψουν και πάλι σε ανάπτυξη, ανέφερε η κ. Φέκτερ σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Σημείωσε δε πως το πακέτο βασίζεται σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει πόρους αλλά και μεταρρυθμίσεις και αλλαγή για την Ελλάδα. «Το να παίρνεις μόνον χρήματα και να μην κάνεις τίποτε, αυτό δεν έχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αυστριακή ΥΠΟΙΚ, το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη θα το αποφασίσουν μόνο οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι τα σενάρια μιας εξόδου θα ήταν πολύ επώδυνα, ανέφερε, παρατηρώντας πάντως πως σήμερα η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα, η ίδια μπορεί να φανταστεί την εισαγωγή τους στο μέλλον και μόνον εφόσον υπάρξει ένας κοινός Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών. Κατά την άποψή της, ελκυστικά είναι τα ευρωομόλογα μόνο για εκείνες τις «μαρασμένες» χώρες που έχουν πολύ υψηλά επιτόκια και «πηγαίνουν στο γείτονα ζητώντας του να τους πληρώσει τα χρέη».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: