11.5.12

Φάιναλ Φορ: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας ...


Στις 21.00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα...
Η μεγάλη ώρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ έφτασε. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς του Φάιναλ Φορ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ1).
Η...
προαναγγελία των αγώνων
Για τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας του μπάσκετ του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το Τελ Αβίβ (1994), τη Σαραγόσα (1995) και το Βερολίνο (2009) οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ δίνουν το «παρών» και πάλι μαζί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Μόνο που εφέτος αντίθετα με ότι συνέβη στις τρεις προαναφερόμενες διοργάνωσεις δεν θα χρειαστεί να διασταύρωσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά, αφού έχει καταργηθεί ο κανονισμός για υποχρεωτική συνάντηση δύο ομάδων από την ίδια χώρα στον ημιτελικό. Ετσι εμφανίζεται για πρώτη φορά η ελπίδα ο τελικός της Ευρωλίγκας να είναι ένας ελληνικός «εμφύλιος». Μόνο που για να συμβεί αυτό οι «αιώνιοι» καλούνται να ξεπεράσουν δύο πολύ... ψηλά εμπόδια.

Ο Παναθηναϊκός των έξι ευρωπαϊκών αστεριών αναμετράται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18.00, ΕΤ-1 και Nova1) η οποία από το ξεκίνημα της σεζόν προβάλει ως το φαβορί για τον τίτλο. Οι Πράσινοι όμως διαθέτουν το μέταλλο του πρωταθλητή και έναν... τίγρη στον πάγκο τους, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο σέρβος προπονητής επιστρέφει στον τόπο του πρώτου... εγκλήματός του, στην Κωνσταντινούπολη όπου ως ρούκι προπονητής κατέκτησε το 1992 με την Παρτιζάν το τρόπαιο, σκορπίζοντας την έκπληξη στο μπασκετικό στερέωμα. Από τότε ο «Ζοτς» πρόσθεσε άλλες επτά κούπες στο ενεργητικό του (Μπανταλόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκός 5) και θα προσπαθήσει να κατακτήσει την τελευταία του με τους Πράσινους αφού έχει δηλώσει ότι το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης θα είναι το τελευταίο του με την ομάδα του Τριφυλλιού.

Στη συνάντησή του (21.00, ΕΤ-1 και Nova1) με τους Καταλανούς της Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός προσέρχεται ως αουτσάιντερ, αλλά αυτό ουδόλως τον ενοχλεί. Αλλωστε οι Ερυθρόλευκοι σε όλη τη διαδρομή τους προς το φάιναλ φορ ήταν αουτσάιντερ. Η ομάδα του κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς όμως απέδειξε ότι ξεχειλίζει από ενέργεια και πειθαρχία, χαρακτηριστικά που αναπληρώνουν ως ένα βαθμό την έλλειψη εμπειρίας και ποιότητας. Γιαυτό και ο σέρβος προπονητής προαννήγγειλε ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάρτσα «πολύ τρέξιμο και πίεση στην άμυνα» διότι γνωρίζει ότι «σε παιχνίδι σετ η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη». Το έργο του Ολυμπιακού θα είναι ευκολότερο αν απουσιάζει από τον σημερινό ημιτελικό το αστέρι των Καταλανών Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι Ερυθρόλευκοι πάντως ετοιμάζουν τα πλάνα τους με δεδομένη την παρουσία του καταλανού γκαρντ θεωρώντας ότι οι Μπλαουγκράνα μπλοφάρουν.

Ο έμπειρος φινλανδός Κάρλ Γιούνγκενμπραντ θα είναι ο πρώτος διαιτητής στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ το διαιτητικό τρίο συμπληρώνουν οι Χοσέ Μαρτίν και Σρέντεν Ράντοβιτς. Στον δεύτερο ημιτελικό Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα θα σφυρίξουν οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και Τόλγκα Σάχιν...

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: