16.5.12

Ο Νικήτας Κακλαμάνης για τις αλλαγές στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης...


Aπό το Γραφείο Τύπου
Με αφορμή τις αλλαγές στο σύστημα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης, που συζητήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής της...
δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το...
σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης λειτούργησε, υποδειγματικά, μέχρι και τον Ιούλιο του 2011. Μάλιστα, λίγο πριν την αποχώρησή μας, θέσαμε σε εφαρμογή τη Β’ φάση του συστήματος, με επιτυχία. Σε μεγάλο βαθμό συνετέλεσε, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, απέδωσε ένα σημαντικό έσοδο στον Δήμο Αθηναίων.

Αγνοώντας τις καλοπροαίρετες προειδοποιήσεις της παράταξης μας, τις εισηγήσεις των ανώτατων δικαστικών οργάνων, η νέα διοίκηση του δήμου «κατόρθωσε», λόγω της διοικητικής της ανεπάρκειας, να ακυρώσει τη λειτουργία του συστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Αθηναίων, λόγω της μη λειτουργίας του συστήματος επί 10 μήνες. Εδώ υπάρχει θέμα καταλογισμού -που πρέπει να διερευνηθεί-, λόγω απώλειας εσόδων, με καθαρή ευθύνη της νυν δημοτικής αρχής.

Σήμερα, με ένα σύστημα που βρίσκεται, ήδη, υπό κατάρρευση, παρουσιάζονται διάφορες -κατά την γνώμη σας- «καινοτόμες λύσεις», που, δυστυχώς, σας υπενθυμίζουμε, ότι, ενδεχομένως, θα προκαλέσουν νέα προβλήματα.

Η διαχείριση του συστήματος από τον Δήμο Αθηναίων και την ΔΑΕΜ αποτελεί μία λύση που ήταν στις προθέσεις μας να εφαρμόσουμε και εμείς ως δημοτική αρχή. Σας γνωστοποιούμε, προκαταβολικά, δηλαδή, ότι είμαστε υπέρ της εφαρμογής του συστήματος, υπό μία βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση όμως: Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Διότι μόνον υπό αυτές τις συνθήκες, το σύστημα θα επιβιώσει, δίχως τους κινδύνους δικαστικών εμπλοκών.

Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έγγραφα, που μας καταθέσατε, παρατηρούμε ότι:
-Δεν υπάρχει η απαραίτητη γνωμοδότηση από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
-Δεν μας έχετε γνωστοποιήσει, ποτέ, τα σχετικά έγγραφα για την νομική διεκδίκηση αγωγή από τη πρώην διαχειρίστρια εταιρεία.
-Τέλος, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε τον τρόπο, που θα γίνει η διανομή των καρτών στάθμευσης στα σημεία πώλησης.

Έχετε προκηρύξει διαγωνισμό ή θα κάνετε απευθείας ανάθεση; Στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΕΜ το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: