22.5.12

Ωρέ; Λέτε αλήθεια να μας ραντίζουν...





Πάνε, λέει, οι 8 πιο πλούσιες χώρες στο πλανήτη σε πολυτελή θέρετρα που φτώχεια εκεί κοντά τους δεν υπάρχει και τη γνωρίζουν από διηγήσεις και αποφασίζουν τι θα γίνει για να παραμείνουν αυτοί πλούσιοι! Που να δεις τις... αναμνηστικές φωτογραφίες των ηγετών των πλούσιων χώρων πάνω σε κάτι γκαζόν και να ναι στην φύση τόσο αταίριαστοι σαν να βοσκάνε χρυσόψαρα σε βοσκοτόπια. Διότι αν αυτούς τους βγάλεις απ τα γραφεία και τους πάρεις απ τους άμβωνες –τύπου- και τους βάλεις σα κανονικούς ανθρώπους σε μια φύση, ένα βουνό, μια θάλασσα, έναν κάμπο, ίσα που αρχίζεις να πιστεύεις πως έχει δίκιο ο Λιακόπουλος με τα Νεφελίμ και τα Ελοχίμ και αυτοί οι 8 σα να ανήκουν στα δευτέρα.

Όταν δε στη τελευταία τους συνάντηση όλοι ασχολιόντουσαν με την Ελλάδα και ο Ομπάμα και ο Ολάντ –κάτσε χρυσέ μου ακόμα δεν ορκίστηκες Πρόεδρος της Γαλλίας και με πήρες εργολαβία;- και η συγκλονιστική φιλέλληνας Αγκελα Μέρκελ, ήμουν σίγουρη πως αφού ο στόχος τους είναι αυτοί να παραμείνουν πλούσιοι, σίγουρα δε πολυσκοτίζονται να μείνω εγώ απόλυτα φτωχή. Ικανοί είναι να με ψεκάζουν κιόλας και πάλι έρχομαι στα λόγια του Λιακόπουλου!
Βγαίνει δε και απ την Γερμανία εκείνος ο ομορφάντρας ο Σόιμπλε, που αν τον δεις νύχτα νομίζεις πως η εξωγήινοι προσεδαφίστηκαν στον κήπο ή πως είναι Χριστούγεννα και οι καλικάντζαροι ήρθαν να σου πάρουν τα λουκάνικα (όταν είχαμε οι Έλληνες, λέω). Τιμή μου δε λέω που αυτοί οι πλούσιοι ασκούνται με μας τα φτωχαδάκια και το παίρνω και προσωπικά που με ξεχωρίζουν και υποχρεώνομαι.

Να βλέπω με το λιλά της την κυρά Μέρκελ (ναι, ναι, μαντάμ Αλέξη μου) μα την φτωχοπέρλα την καλλιεργημένη και ούτε καν φυσική στο λαιμό και το ύφος θεούσας νεοκώρισσας στην ενορία μου, να μου λέει «εμείς να βοηθήσουμε, αλλά τηρήστε και εσείς τη συμφωνία» και να σκλαβώνομαι. Όχι, μαντάμ Μέρκελ (εντάξει Αλέξη μου;), εγώ θέλω να σας την κάνω τη χάρη και σε σας και στον μεσιέ Ολάντ και στον κύριο Ομπάμα που του χω και μια αδυναμία, αλλά που εδώ δεσμευτεί πείτε μου! Κάτι δανεικά χρωστά στον φίλο μου τον Βασίλη και τον ντρέπομαι και έχω και ένα τάμα για ένα τενεκέ λάδι στην Παναγία την Ελεούσα (όπως για Αγρίνιο, μετά το Ρίο – Αντίρριο, αριστερά στα βράχια).

Σε σας μαντάμ και στην πλούσια παρέα σας, δεν έχω προσωπικά αναλάβει καμία ευθύνη! Πλουτίστε εσείς και εμένα μη με υπολογίζετε. Και αν δε σας άρεσε ραντίστε με. Ραντίστε με, ραντίστε με μα μόνη μου αφήστε με (σωστά κύριε Λιακόπουλε μου;)

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: