20.5.12

Θετικός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά...


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε την Κυριακή να αποδέχεται την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 17 Ιουνίου.

«Με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ο... κ. Σαμαράς στις εκλογές, πάλι με το μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά; Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά, εδνεχομένως και στον τηλεοπτικό διάλογο που θα έχουμε με τον κ. Σαμαρά και τον με οποίο με χαρά θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ.

Η ΝΔ είχε κάνει την πρόταση για το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα διά του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 είχε πει: «Εμείς θα προτείναμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου να υπάρξει και ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Πραγματικά να υπάρξουν εκείνες οι τοποθετήσεις ώστε ο ελληνικός λαός νηφάλια να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον του».
Άμεση ήταν τότε η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. «Με έκπληξη ακούσαμε τον κ.Μιχελάκη να προτείνει τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά με διάφορα προσχήματα τίναξε στον αέρα το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών. Η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της ΝΔ δείχνει πολλά πράγματα. Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά» είπε η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννήματα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Γεννηματά την Κυριακή στη ΝΕΤ: «Ακούω ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει στροφή 180 μοιρών. Αυτό που προσπαθούσε μανιωδώς να αποφύγει, τώρα το αποδέχεται και λέει να γίνει ντιμπέιτ και, μάλιστα, ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα».

Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των τηλεοπτικών αναμετρήσεων «μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα». Ανάλογη τοποθέτηση εξέφρασε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στον ΒΗΜΑ 99,5, προτείνοντας τη συμμετοχή όλων των κομμάτων σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον των πολιτών.

Το θέμα μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης με πολλαπλή συμμετοχή θα συζητηθεί στη Διακομματική Επιτροπή με βάση τα όσα ίσχυσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: