20.5.12

Όλα όσα έγιναν στο μυστικό ραντεβού Σαμαρά-Μπακογιάννη ...


O αποκαλυπτικός διάλογος...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, η νύχτα της 6ης Μαϊου σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις στην ιστορία της κεντροδεξιάς. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τις πρωτοβουλίες ειδικά μετά την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη για επανένωση της... Κεντροδεξιάς. Αλλά και η θέση του Γιάννη Μιχελάκη ήταν σαφής.

«Πρέπει να αναλάβουνμε εμείς την πρωτοβουλία γιατί αλλιώς θα δείξουμε ότι συρόμαστε πίσω από τους βουλευτες».Και ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έστειλε το μήνυμα της επανένωσης.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν έχασε χρόνο και βρήκε στο πρόσωπο του γιού της Ντόρας Μπακογιάννη, έναν αξιόπιστο συνομιλητή.Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γιάννης Μιχελάκης συναντήθηκαν το μεσημέρι της 11ης Μαϊου σε ξενοδοχείο των βορείων Προαστίων και έθεσαν τις προϋποθέσεις για μια συνεργασία.

Συμφώνησαν στην καταγραφή ενός πλαισίου αρχών και αλλά και στο ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τον σχηματισμό της όποιας κυβέρνησης.Για το αποτέλεσμα της συνάντηση ενημερώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και το θετικό μήνυμα από την Ντόρα τον οδήγησε στην επανάληψη των δηλώσεων για την ανάγκη πανστρατιάς.

Την προηγούμενη Τρίτη το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το καθοριστικό βήμα. Πήρε ο ίδιος τηλέφωνο την Ντόρα Μπακογιάννη χωρις την διαμεσολάβηση γραμματέων και της ζήτησε να βρεθούν το ίδιο βράδυ σε σπίτι κοινού γνωστού τους, γνωστού επιχειρηματία.Η συνάντηση ξεκίνησε με αρκετή αμηχανία, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές ότι εννοεί απόλυτα όσαλέει για την επανένωση δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ακολούθησε παρακάτω διάλογος:

Σαμαράς: Πρεπει να υπάρξει επανένωση δυνάμεων.

Ντόρα: Πάνω σε ποιά βάση;

Σαμαράς: Μπρρούμε να βρούμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθούμε.

Ντόρα: Μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο πρότυπο της συνεργασίας που είχε υπάρξει μεταξύ της ΝΔ και του Παπαθεμελή το 2004.

Σαμαράς: Αναζητώ μια καθαρή λύση.Πρέπει να διαλυθεί το κόμμα σου.

Ντόρα: Δεν θα το κάνω. ΝΑ κάνoυμε πολιτική συμφωνία. Yπάρχουν στελέχη που με πίστευψαν και με ακολούθησαν από την πρώτη στιγμή. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να τους αφησω πίσω.

Σαμαράς: ΘΑ βρώ μια λύση. Αυτό ομως απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.

Ντόρα: Για μένα δεν με ενδιαφερει, για τα πρόσωπα που είναι δίπλα μου είναι διαφορετικά. Η συναντηση ολοκληρώθηκε και συμφώνησαν παρά τις όποιες επιφυλάξεις να προχωρήσουν στο επόμενο βημα και να λύσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Και να βρούν ένα κειμενο αρχών, το δικό τους μνημόνιο συνεργασίας.


apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: