8.5.12

Τα γυρίζει τώρα και ο Τσαρλς Νταλάρα...


Ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τους πιστωτές της Ελλάδας στις πρόσφατες βασανιστικές διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων προειδοποίησε σήμερα το πρωί ότι η Ευρώπη πρέπει να σπάσει την εμμονή της στις πολιτικές λιτότητας.

Ο ... γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) μιλώντας στο CNBC είπε ότι «η ευρωπαϊκή οικονομία μέσα στο πολιτικό πλαίσιο είναι αποσυνδεδεμένη. Η συνολική επικέντρωση στις βραχυπρόθεσμες περικοπές προϋπολογισμών πρέπει να προσαρμοστεί με την οικονομική πραγματικότητα. Εάν μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Το βάρος έχει δοθεί πάρα πολύ στις βραχυπρόθεσμες περικοπές και αυτό έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η κατάσταση δεν έχει πάτο».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Νταλάρα προέβλεψε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί τελικά να επαναξιολογήσει την τρέχουσα οικονομική στρατηγική και να δώσει περισσότερο χρόνο στα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης για να ξαναχτίσουν τα οικονομικά τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: