14.5.12

Η Ελλάδα παρασύρει και το αυστραλιανό δολάριο ...


Στην ελληνική οικονομική κρίση, που ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, οφείλεται σύμφωνα με τους Αυστραλούς οικονομικούς αναλυτές, η κατρακύλα του αυστραλιανού δολαρίου.
Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν τη... πιθανότητα η αξία του αυστραλιανού δολαρίου να κατρακυλήσει κάτω από την ισοτιμία με το αμερικάνικο.
Την περασμένη Παρασκευή και λίγο πριν κλείσει το Χρηματιστήριο, η αξία του δολαρίου είχε φτάσει, πολύ κοντά στην ισοτιμία με το αμερικανικό, ακολουθώντας πτωτική πορεία τις τελευταίες μέρες.

Αναφερόμενος στο πιο πάνω θέμα, ο υπεύθυνος του Τμήματος Νομισματικών Ισοτιμιών της τράπεζας Commonwealth, Joseph Capurso, είπε ότι η αξία του αυστραλιανού δολαρίου θα συνεχίζει να μειώνεται έναντι του αμερικανικού όσο συνεχίζεται η οικονομική αβεβαιότητα, που προκαλεί στην ευρωπαϊκή ένωση η πατρίδα μας.
«Ο λόγος που το δολάριό μας υποχωρεί έναντι του αμερικανικού» πρόσθεσε ο Joseph Capurso, οφείλεται στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα».

Να προσθέσουμε εδώ ότι τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης έστρεψαν και πάλι τους προβολείς της δημοσιότητας στην πατρίδα μας, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός στράφηκε κατά της σκληρής λιτότητας που του επέβαλαν οι δανειστές του, καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που έχουν ταυτιστεί με την πολιτική των εταίρων μας.

Παράλληλα, προέβλεπαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και σύντομα η χώρα θα προχωρήσει σε νέες εκλογές...

http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: