21.5.12

Η Σύνοδος Κορυφής στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς...


Την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ προκειμένου να επωφεληθεί των αλλαγών που συντελούνται, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Ο κ. Σαμαράς, μετά την συνάντηση τόνισε τα εξής: «υποστήριζα μόνος μου αυτά που ... τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι αν η χώρα θα οδηγήσει τον εαυτό της εκτός ευρω, σε συνθήκες εξαθλίωσης, ή θα πετύχει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της στην ευρωζωνη, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον κ. Πικραμμένο.

Παράλληλα δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει το ζήτημα της οργανωμένης αναπτυξιακής βοηθείας προς την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση που έχει επιβεβαιωθεί σε προηγούμενες Συνόδους Κορυφής. Αναφερόμενος στα χρήματα που προορίζονται για τις τράπεζες είπε ότι μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει να επιμερισθούν στους λογαριασμούς τους. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να γίνει η εκταμίευση με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί του θέματος, καθώς όπως είπε πρόκειται για χρήματα που θα στηρίξουν τις καταθέσεις, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η ΕΕ και οι εταίροι μας χρειάζεται να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι και όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζιτών. Υποστήριξε ακόμα ότι πρέπει να γίνει άμεσα καταγγελία του μνημονίου καθώς η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την ρότα. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι υπήρξαν προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας.
«Φαίνεται ότι υπάρχει μία πίεση προς τη χώρα και η απάντηση θα είναι μια εθνική ομοψυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει από τις εκλογές του Ιουνίου θα αποδεχθεί τελικά τις δεσμεύσεις των μνημονίων προέβλεψε η Αλέκα Παπαρήγα. Προκάλεσε τα κόμματα να πουν ότι δεν δεσμεύονται με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και τόνισε ότι η ανάπτυξη για την οποία μίλησε ο αμερικανός πρόεδρος τελικά θα οδηγήσει σε μεγέθυνση της στρέβλωσης στην ελληνική κοινωνία. Κατηγόρησε την κεντροδεξιά αλλά και την ξεπλυμένη - όπως είπε- σοσιαλδημοκταία ότι μετεκλογικά 'έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια Ελλάδα με εξαιρετικά αποδυναμωμένο ΚΑΙ

Αφισοκολλητή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη γερμανίδα καγκελάριο ο Νίκος Μιχαλολιακος της Χρυσής Αυγής

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ζήτησε η Ελλάδα στη Σύνοδο να προτείνει μέτρα που θα ανακουφίσουν την κοινωνία, την έκδοση ευρω-ομολόγου και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι σήμερα προέχει να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία, στη ρευστότητα, καθώς και να ξεκινήσουν συγκεκριμένα έργα με στήριξη της ΕΕ.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Εμείς θα προχωρήσουμε με τον πατριωτικό παρεμβατισμό προσπερνώντας όλα αυτές τις αποστασίες τις οποίες κάνει ένα γνωστό κέντρο που τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά από πρώτο χέρι. Δυστυχώς δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς. Η Ελλάδα θέλει πατριώτες δεν θέλει το DNA των προδοτών».

Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού εθνικής Άμυνας στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όπως είπε έχει υπερασπιστεί εθνικιστικά συνθήματα που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: