22.5.12

Ο Καραζαφέρης κάνει άνοιγμα στο Κόμμα Αποστράτων για συνεργασία...


Συμμαχία με το Κόμμα Αποστράτων θα εξαγγείλει αυτή την εβδομάδα ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε αλλά και την αποψίλωση του ΛΑΟΣ από όλους σχεδόν τους βουλευτές του, οι οποίοι προσχώρησαν στη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης αναζητάει ...
στηρίγματα σε άλλα συγγενή κόμματα που δεν κατόρθωσαν να μπουν στη Βουλή...
Το Κόμμα Αποστράτων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Επικεφαλής είναι ο απόστρατος Νικόλαος Αλικάκος, συμμετέχουν σε αυτό απόστρατοι Ελληνες αξιωματικοί και κέρδισε στις εκλογές του Μαίου 0,6%, περίπου 45 000 ψήφους.

Πρόκειται για έναν εθνικιστικό-πατριωτικό κομματικό σχηματισμό που αντιτίθεται στον δικομματισμό και στα παραδοσιακά «μεγάλα» κόμματα». Σε μία από τις προεκλογικές δημόσιες αναφορές του ο κ Αλικάκος δήλωνε ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου προήλθε από καταπάτηση του Συντάγματος και απέδιδε σε όλα τα πολιτικά κόμματα παντελή έλλειψη πατριωτισμού. Ανέφερε ότι τα θεωρεί υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα και ο λαός της. Χαρακτήριζε την κατάσταση απελπιστική και ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα να βγουν μπροστά οι υγιείς εθνικές δυνάμεις με τόλμη και αποφασιστικότητα.

«Οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις είναι φαύλες και ανάξιες, έως και καταστρεπτικές. Επειδή η έξοδος από την κρίση μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική παρέμβαση και όχι από άλλο δρόμο έπρεπε να διαμορφωθεί σε πολιτικό σχηματισμό το κίνημα των απόστρατων αξιωματικών αλλά και όσων πολιτών βρίσκονται ανάμεσά τους» δήλωνε. Πρόσθετε, μάλιστα, ότι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας θα συνεργαζόταν ακόμα και με ένα νέο αριστερό κόμμα, όχι παλαιό.

Μια από τις βασικές και χαρακτηριστικές δεσμεύσεις στο καταστατικό του Κόμματος των Αποστράτων είναι η θεσμοθετημένη μέγιστη θητεία για τους βουλευτές του κόμματος 2 θητείες και το ασυμβίβαστο υπουργού Κυβέρνησης και βουλευτού του κόμματος.
Αναρτήθηκε από Kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: