7.5.12

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Οι βουλευτές που εκλέγονται...


Στην Κέρκυρα πρώτο κόμμα αναδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε την... έδρα του, την οποία πήρε το ΚΚΕ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτή τον πολιτικό μηχανικό Στέφανο Σαμοίλη. Την βουλευτική έδρα του ΚΚΕ κερδίζει ο (επανεκλεγής) Μπάμπης Χαραλάμπους,
ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων της Ν.Δ. καθώς ο Νίκος Δένδιας προηγείται ελάχιστους σταυρούς του συνυποψηφίου του Στέφανου Γκίκα.

ΛΕΥΚΑΔΑ
Στην μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η Ν.Δ. ενώ εξελίσσεται σε θρίλερ η μάχη του σταυρού. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων των 28 τμημάτων και του εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών στην Θεσσαλονίκη το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: Θ.Σολδάτος : 1.821, Ξ.Βεργίνης:1.818

Βάσει των στοιχείων αυτών βουλευτής Λευκάδας είναι ο Θοδωρής Σολδάτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Βεργίνης πρόκειται να καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.

Με καταμετρημένο στο σύνολο των ψηφοδελτίων στα 78 εκλογικά τμήματα, η Ν.Δ έχει ποσοστό 25,25%, ενώ στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,02% και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,99%.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟ

Τη μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Στα 119 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 120, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 18,88 και 4.660 ψήφους έναντι 18,01 και 4.446 ψήφους της ΝΔ.

Στην Ζάκυνθο, η Ν.Δ. κερδίζει την έδρα της μονοεδρικής εκλογικής περιφέρειας με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, συγκεντρώνοντας 4949 ψήφους έναντι 3768 του ΣΥΡΙΖΑ. Με 1.332 σταυρούς ο Διονύσης Γάσπαρος , εκλέχθηκε βουλευτής Ζακύνθου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη Δυτική Μακεδονία

Ποιους βουλευτές βγάζει η Χαλκιδική

Σέρρες: Οι βουλευτές που εκλέγονται

Ρέθυμνο: Οι βουλευτές που εκλέγονται- Δηλώσεις νικητών

Θεσσαλονίκη:Ποιοί εκλέγονται βουλευτές από όλα τα κόμματα

Άνδρος: Το ρεκόρ της Χρυσής Αυγής - Πρωτιά με 20%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: