25.5.12

Πόσο εφικτή είναι η επαναδιαπραγμάτευση;...


Κανένα περιθώριο, ακόμα και για διαπραγμάτευση ορισμένων από τους βασικούς όρους του Μνημονίου δεν αφήνει πλέον η Κομισιόν. Τις τελευταίες ώρες οι Βρυξέλλες φαίνεται να σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους, θέλοντας να ... στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα: ότι όσοι επενδύουν πολιτικά σε επικείμενες αλλαγές, στο όριο της πλήρους ανατροπής των συμφωνηθέντων, προφανώς, λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με όλους τους τρόπους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει και πολύ περισσότερο να δεχθεί οποιαδήποτε ανατροπή στη συμφωνία που έχει γίνει και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποδεχθούν τους όρους του παιχνιδιού, προκειμένου και η «άλλη πλευρά» να συνεχίσει να χρηματοδοτεί και να καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας.

Οι όροι της συναλλαγής είναι σαφείς και απ' ό,τι γίνεται αντιληπτό, δεν πρόκειται να μεταβληθούν τώρα. Ενδεχομένως αργότερα, αλλά αφού προηγουμένως η χώρα μας δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης της οικονομικής της κατάστασης, πάντα στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Η λέξη «implementation(εφαρμογή)» έχει γίνει σχεδόν συνώνυμη της λέξης «Ελλάδα» στις Βρυξέλλες κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αυτή την ιστορία.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: