10.5.12

Βασ. Οικονόμου: «"Ναι" σε οικουμενική υπό τον Φώτη Κουβέλη»...


«Είναι αναγκαία για τη χώρα» τόνισε ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ...
Την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπό τον κ. Φ. Κουβέλη, προκρίνει ως αναγκαία για τη χώρα ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών κ. Βασίλης Οικονόμου. Όπως...
επισημαίνει στο «Βήμα» ο κ. Οικόνομου «η εισήγησή μου, ως συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τόσο στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όσο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , η οποία έχει προγραμματισθεί για αύριο Παρασκευή (10.5.2012) ήταν και είναι να γίνει δεκτή από τον Φώτη Κουβέλη πρόταση , εφόσον αυτή υπάρξει στη σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Φώτη Κουβέλη, εξαιρώντας την Χρυσή Αυγή».
Ο συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ και προερχόμενος από το αντιμνημονιακό ΠαΣοΚ κ. Οικονόμου τονίζει ότι θα είναι θετική για τη χώρα η συμβολή μιας τέτοιας κυβέρνησης με στοχο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Επισημαίνει ότι την άποψή του συμμερίζονται κι άλλοι στη ΔΗΜΑΡ και θεωρεί ότι μόνο μια λύση υπάρχει , να μπει μπροστά ο κ. Κουβέλης και να πει το ναι στην πρόκληση και «όσοι πιστοί προσέλθετε». Μάλιστα, σημειώνει ότι «τότε όλοι, περιλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβουν την ευθύνη να συμμετέχουν ή όχι στην κυβέρνηση»….


Όταν τον ρωτήσαμε για τη στάση του, εφόσον στο σενάριο αυτό, την πρόταση για πρωθυπουργία δεν την αποδεχθεί ο κ. Κουβέλης και τα όργανα της ΔΗΜΑΡ, είπε: «Μόνο με πρωθυπουργό Κουβέλη συζητώ μια τέτοια κυβέρνηση. Αλλιώς δεν γίνεται. Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Βενιζέλος».

Επεσήμανε ότι δεν θεωρεί πως από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει πρόσωπο που να μπορούσε να αναλάβει επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης. Οσον αφορά στον πολιτικό χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «δεν έχω πρόβλημα να στηρίξει την κυβέρνηση αυτή και ο Καμμένος».

Και συμπλήρωσε: «Είναι η ιστορική ευκαιρία που έχει ο Φώτης Κουβέλης ως ηγέτης της κεντροαριστεράς να δείξει ότι μπορεί ή δεν μπορεί . Ο φόβος για το ότι μπορεί κάτι να μην πάει καλά είναι μέσα στο παιχνίδι. Η κεντροαριστερά στην Ελλάδα , μετά και την ανάδειξη του Γάλλου Ολάντ και του νέου πρωθυπουργού της Ρουμανίας, μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα στη χώρα, με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: