1.5.12

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ...


Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά πραγματοποιούν στην Πλατεία Κοτζιά η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή, οι αριστερές οργανώσεις κατευθύνονται προς τη Βουλή, ενώ ... ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας. Κλειστή είναι ο οδός Σταδίου.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Εν τω μεταξύ, με προβλήματα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, ακινητοποιημένοι για όλη την ημέρα θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Τραμ. Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό, οι συρμοί του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ , καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά.

Κινητοποιήσεις και στην ακτοπλοΐα

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, τα πλοία λόγω τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ . Ωστόσο, πολλά πλοία αναμένεται να μη λύσουν καθόλου κάβους, καθώς τέσσερα μεγάλα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων» και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, «Ο Στέφενσων» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλούν τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία, ενώ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: