25.5.12

Τσίπρας: Είμαστε σε Ψυχρό Πόλεμο με την Ευρώπη [βίντεο]...


Πεπεισμένος πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αντιληφθούν πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Κανάλι 4, υποστήριξε πως εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τότε οι αγορές θα βρουν το επόμενο θύμα τους το οποίο μπορεί να είναι και η Ιταλία που έχει χρέος πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας.

Ο Έλληνας πολιτικός, στην συνέχεια είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα αποφασίσουν (οι Ευρωπαίοι) για το καλό όλων, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη».

Ο πιθανόν νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας όπως τον παρουσιάζει το ρεπορτάζ, τονίζει πως πρέπει να συζητηθεί μία νέα λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Έτσι όπως λέει, «είναι μία κατάσταση στην οποία θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές εάν δοθεί λύση χωρίς τα μέτρα λιτότητας, χωρίς εσωτερική υποτίμηση, αλλά με τις διαρθρωτικές επιλογές που πρέπει να γίνουν [...] έχουμε ανάγκη για ένα νέο σχέδιο Μάρασλ, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τον Νότο τον ίδιο» καταλήγει.

Για το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο ίδιος, σε περίπτωση που είναι πρωθυπουργός, σε μείωση του βασικού μισθού κατά 22%, ο Αλέξης Τσίπρας, λέει πως είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο και πως ούτε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν το πραγματοποιούσε, «είναι αδύνατο να γίνει», υποστηρίζει.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση παρόμοια με αυτήν του Ψυχρού Πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά τα οποία απειλούσαν να ενεργοποιήσουν.

Όταν έχεις έναν Ψυχρό Πόλεμο καμμία πλευρά δεν κάνει πίσω, έτσι, δεν περιμένουμε η κυρία Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον να υποχωρήσουν, αλλά είμαστε σίγουροι πως όταν έρθει η ώρα θα επικρατήσει η λογική και κανείς δεν θα ενεργοποιήσει τα πυρηνικά του.
Klik για το ΒΙΝΤΕΟ...
ιefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: