20.5.12

O Ντρογκμπά είπε όχι στην.... γερμανική κατοχή (VIDEO)..


Στα πέναλτι, η Τσέλσι πήρε το πρώτο Champions League της ιστορίας της έχοντας ηγέτη τον καταπληκτικό Ντρογκμπά...

Ο 57ος τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βάφτηκε... μπλε.

«Ζωγράφος», ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος στα 34 του είπε όχι στην.... γερμανική κατοχή (λόγω του ότι η ... Μπάγερν ήταν ανώτερη), ισοφάρισε στο γκολ του Μίλερ, πήγε το ματς στην παράταση και σκόραρε στο τελευταίο και κρισιμότερο πέναλτι, δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Ο Τόμας Μίλερ, στο 83' άνοιξε το σκορ και έγινε ο πρώτος Γερμανός που σκοράρει σε τελικό Champions League, μετά τον Στέφαν Εφενμπεργκ που είχε βρει δίχτυα το 2001 στο ματς με την Βαλένθια.

Ομως, το γκολ του δεν ήταν αρκετό για να τελειώσει στην κανονική διάρκεια η ομάδα του το ματς. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 88' ισοφάρισε, πετυχαίνοντας 8 γκολ σε 9 τελικούς με την Τσέλσι!

Μονόλογος από Μπάγερν

Ο τελικός ξεκίνησε με την Μπάγερν να θέλει, να αποδείξει ότι στο Μόναχο εκείνη είναι το αφεντικό.

Μόλις στο 3', ο Σβάινσταϊγκερ επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Κέιχιλ έπεσε στην μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση των Γερμανών συνεχίστηκε, αλλά οι Κρόος και Ρόμπεν είδαν τα σουτ τους να μην έχουν στόχο.

Στο 21', ο Ρόμπεν έκανε ατομική ενεργεια από αριστερά, πήρε και τις κόντρες, σούταρε χαμηλά, αλλά ο Τσεχ έσω και δύσκολα έδιωξε με το πόδι.

Ο επιθετικός της μονόλογος συνεχίστηκε, με την Μπάγερν να έχει από το 32' μέχρι το 36' τέσσερα σουτ για γκολ!

Τα στιγμιότυπα από το πρώτο ημίχρονο:


Bavaria vs Chelsea begin of the first half από galsports
Μίλερ, Ντρογκμπά και παράταση

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον Κρόος για την Μπάγερν Μονάχου να πιάνει ένα μακρινό σου το οποίο πέρασε αρκετά άουτ. Λίγο αργότερα (54'), οι κόντρες ευνόησαν τον Ρόμπεν, που πίσω από το πέναλτι έπιασε ένα γυριστό σουτ, η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο Λουίζ, ο Τσεχ δεν κατάφερε να διώξει κι ο Ριμπερί σκοράρει σε κενή εστία, αλλά από θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια, οι παίκτες της Τσέλσι προσπάθησαν να βρουν απάντηση στην αμυντική λειτουργία της Τσέλσι, η οποία σε ακόμα ένα ματς έδειξε ότι της αρέσει να «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις.

Τα σουτ των Ρόμπεν, Κρόος και Μίλερ για την Μπάγερν δεν είχαν στόχο, ενώ και αυτό του Ντρογκμπά βρήκε σε ετοιμότητα το Νόιερ.

Τελικά, ο Μίλερ, στο 83' κατάφερε να αοίξει το σκορ, όταν η σέντρα του Ριμπερί από αριστερά τον βρήκε αμαρκάριστο, μιας και ο Κόουλ τον είχε χάσει. Ετσι εκείνος έπιασε την κεφαλιά, η οποία έσκασε μπροστά στον Τσεχ και με τη βοήθεια της εσωτερικής πλευράς του οριζόντιου δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα...

Παρόλα αυτά, οι «μπλε» δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Στο 88' οι Άγγλοι εκτέλεσαν κόρνερ από δεξιά, ο Μπόατενγκ έχασε το Ντρογκμπά, που πήδηξε μόνος του κι από δύσκολη θέση ισοφάρισε.

Έτσι, ο 57ος τελικός πήγε στην παράταση.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: