21.5.12

Λεφτά... δεν υπάρχουν για σποτ στο ΠΑΣΟΚ...


Με ακόμα πιο... φτωχή προεκλογική καμπάνια οδεύει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της 17ης Ιουνίου, καθώς «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Τα άδεια ταμεία της Ιπποκράτους οδηγούν στις ... καλένδες τα σχέδια για προεκλογικά σποτ του κόμματος. «Δεν υπάρχει μία», εξηγεί κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνει πως τελικά, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, «δεν θα υπάρξουν προεκλογικά σποτ», προσθέτοντας μάλιστα πως... εξετάζεται ακόμα η αλλαγή συνθημάτων.

Εντωμεταξύ, να δείξει ότι είναι παρόν επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας μία θέση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα «ντιμπέιτ» που όλα δείχνουν ότι τελικά θα έχουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, σε αντίθεση με την προηγούμενη.

Κατηγορώντας τη ΝΔ πως από τις εκλογές του Μαΐου ακόμα αποφεύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι» την τηλεμαχία με αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρατηρούν στο άκουσμα της πρότασης Μιχελάκη για ντιμπέιτ μεταξύ των κ. κ. Σαμαρά και Τσίπρα μία «στροφή 180 μοιρών», ζητώντας εκ νέου τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων, αλλά μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Κατά τα λοιπά, στα οργανωτικά του κόμματος, καθυστερείται επιδεικτικά η σύσταση των προαναγγελθεισών Επιτροπών που θα οδηγούσαν το κόμμα στις εκλογές - αλλά και την «αναγέννησή» του εκ του μηδενός - με αποτέλεσμα οργανωτικά να πορεύεται σε αυτές δια της... διολισθήσεως, με μόνη «ηγετική ομάδα» αυτή των έξι στελεχών που συνεδριάζουν τα μεσημέρια στην Ιπποκράτους, των κ. κ. Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννας Διαμαντοπούλου, Φώφης Γεννηματά και Μίμη Ανδρουλάκη. Οι αποφάσεις πάντως φέρονται να λαμβάνονται σε πιο... κλειστό κύκλο, σε βραδινές ως επί το πλείστον συσκέψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους στενούς συνεργάτες του.

Σε αυτές, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έναρξη περιοδειών κάθε Παρασκευο-Σαββατοκύριακο του Ευάγγελου Βενιζέλου - αλλά και κορυφαίων στελεχών - στην περιφέρεια, καθώς και η εμφάνιση στα ΜΜΕ νέων και άφθαρτων προσώπων όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Άγγελος Τόλκας. Θα υπάρξουν ακόμα «υπεύθυνοι» ανά νομό και Περιφέρεια, ενώ το βάρος της όποιας προεκλογικής καμπάνιας θα πέσει στην προσπάθεια «επιστροφής» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο ηλικιακά τη νεολαία και γεωγραφικά το λεκανοπέδιο Αττικής και την Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη καθίζηση.

Σε πολιτικό επίπεδο, το κόμμα θα επιχειρήσει να πείσει πως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την χώρα, επαναλαμβάνοντας πως μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών περνά μέσα από την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσει δε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - μαζί και στη ΝΔ και την «ακροδεξιά» - αλλά και την προσπάθεια να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς στην χώρα, με «άνοιγμα» στη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους - έστω και μετεκλογικά - στα πρότυπα όσων πρότεινε χθες με συνέντευξή του στη Real News ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος πάντως, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας την αποστροφή του περί τριαντάρη επόμενου προέδρου, με την φράση «τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, από το 2004, τους εκλέγει η βάση του»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: