13.5.12

Για διγλωσσία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Βενιζέλος...


Ισχυρή δόση αυτοκριτικής περιείχε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές και υποψηφίους του Κινήματος.

Μιλώντας στο Κάραβελ, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κ.Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για δεινή και ιστορική ήττα του... ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου, υπογραμμίζοντας πως η ήττα δεν ήταν μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης, η οποία είχε γίνει εδώ και καιρό.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι αποφάσεις για τη διάσωση-επιβίωση της χώρας ελήφθησαν ερήμην ή σε αντίθεση με την κοινωνική βάση και γι αυτό «εκείνη στράφηκε εναντίον μας» και στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για δραματική απόφαση που θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος, προκειμένου να σωθεί το έθνος να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενεές

Ακόμη, όμως, και τώρα που κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, η δική μας αγωνία είναι εθνική αγωνία για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις των πολιτών, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και -φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ- κατηγόρησε για διγλωσσία όσους δηλώνουν ότι θα καταγγείλουν τη σύμβαση, θα παγώσουν τα μέτρα, θα μειώσουν την ανεργία και θα αυξήσουν την απασχόληση. Μιλούν, είπε, δύο γλώσσες, μία επίσημη που μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση και μία που μιλάει για έξοδο από ευρώ, αναγκαστικό δάνειο από τους πολίτες κτλ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε επίσης τη θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜ.ΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως όπως παρατήρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στη γωνία επιδιώκοντας ή τις εκλογές ή να χρεώσει τη διαχείριση της κρίσης στους άλλους.

Αναφερόμενος εξάλλου στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε το θάρρος και την αντοχή τους, τονίζοντας ότι πλέον αποτελούν ένα δίκτυο στελεχών σε όλη τη χώρα, το οποίο, όπως είπε, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο στο πολιτικό στίβο αλλά και στη μάχη για τη αναγέννηση της παράταξης. Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα είναι πρόκληση για δουλειά για εντατική προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε το Κίνημα και τη σχέση μας με την κοινωνία, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: