7.5.12

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ...


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καταλαμβάνουν τις τρεις από... τις 23 βουλευτικές έδρες της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με καταμετρημένες τις ψήφους στα 515 από τα 610 εκλογικά τμήματα, οι βουλευτές που εκλέγονται στην Αχαΐα, είναι οι εξής:

Από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει δύο έδρες, προηγούνται οι Αθανάσιος Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει επίσης δύο έδρες, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προηγούνται σε σταυρούς οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει μία έδρα, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στην Δημοκρατική Αριστερά προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης και ακολουθεί η Ελένη Ακτύπη.

Από το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προηγείται ο Γιώργος Νταβρής και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου.

Τέλος από τη Χρυσή Αυγή πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.

Στην Ηλεία με καταμετρημένες τις ψήφους στα 403 εκλογικά τμήματα από τα 431 η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει δύο έδρες και προηγούνται οι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει μία έδρα προηγούνται οι Ευσταθία Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και από το ΠΑΣΟΚ, που επίσης καταλαμβάνει μία έδρα, προηγούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που εκλέγουν έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή, που επίσης παίρνει μία έδρα, προηγούνται οι Νικόλαος Κρέσπης και Κωνσταντίνα Χρυσαυγή.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είναι μικρότερος ο αριθμός των καταμετρημένων ψήφων, στα 192 από τα 563 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι βουλευτές που προηγούνται είναι οι εξής:
Από τη Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει δύο έδρες προηγούνται οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Καραπάνος και Γιώργος Παπαναστασίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει μία έδρα προηγούνται σε σταυρούς οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ που και αυτό καταλαμβάνει μία έδρα προηγούνται οι Χρήστος Βερελής και Θανάσης Μοραΐτης. Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που επίσης εκλέγουν ένα βουλευτή, προηγούνται οι Δημήτρης Σταμάτης και Αγγελική Αναγνωστοπούλου. Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή προηγούνται οι Νίκος Μωραΐτης και Παναγιώτης Νικολόπουλος, ενώ από τη Δημοκρατική Αριστερά που εκλέγει και αυτή έναν βουλευτή, εκτός του Φώτη Κουβέλη, προηγούνται οι Παύλος Θεοδωρίδης και Βασίλης Πατρώνης.

Τέλος από τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Λεωνίδας Σταθόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: