25.5.12

Ράλι Ακρόπολις: Συνεχίζει απτόητος ο Λάτβαλα...


Εχει φουντώσει η μάχη με το «καλημέρα» στο Ράλι Ακρόπολις καθώς ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έχει καταφέρει να κρατηθεί μπροστά στην γενική κατάταξη και να κερδίσει τις δύο πρωϊνές ειδικές σε Αγία Μαρίνα και Θήβα 1.

Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος κατά 0,4 δευτ. στην πρώτη και... κατά 0,1 δευτ. στη δεύτερη του Λόεμπ που έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι του οδηγού της Ford. Παρ’όλα αυτά ο Λάτβαλα δε φαίνεται να επηρεάζεται ψυχολογικά, έχοντας μάλιστα διευρύνει τη μεταξύ τους διαφορά στα 3,3 δευτ. στην γενική κατάταξη.

Χαρακτηριστικό δείγμα της μάχης που γίνεται είναι ότι Λάτβαλα, Λόεμπ και Πέτερ Σόλμπεργκ στην Θήβα 1, μήκους 23,6 χλμ., είχαν διαφορά μόλις 0,1 δευτ. ο ένας από τον άλλον, παρά το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει, κάνοντας το χώμα πολύ μαλακό. Αυτό είχε ως αποτελέσμα η λάσπη να δυσκολεύει αρκετά την προσπάθεια των πληρωμάτων.

Στους κερδισμένους σήμερα ανήκει ο Πέτερ Σόλμπεργκ αφού μπόρεσε με την επιθετική του οδήγηση στις δύο μέχρι στιγμής ΕΔ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαντς Οστμπεργκ και να ανέβει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, μαζεύοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον τρίτο Μίκο Χίρβονεν. Εξακολουθεί ωστόσο να διαμαρτύρεται για προβλήματα ελέγχου στο Fiesta WRC. «Κάτι δεν πάει καλά. Το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να οδηγηθεί. Κάτι δεν είναι σωστό. Πρέπει να βρω τι είναι αυτό. Δεν έχει να κάνει με την ισορροπία του αυτοκινήτου. Απλά είναι περίεργο στις δεξιές στροφές. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δεξιών και των αριστερών στροφών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός.

Σε ό,τι αφορά στο Μίκο Χίρβονεν, ήταν θύμα των απροσδόκητων καιρικών συνθηκών και αναγκάστηκε να τρέξει με ένα μείγμα μαλακής και σκληρής γόμα έτσι ώστε να ανταπεξέλθει (ιδίως στην τρίτη ΕΔ). Είναι πάντως ένας από τους πολλούς οδηγούς που φέρουν μαζί τους δύο επιπλέον ελαστικά. Η σκληρή γόμα που επέλεξε είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει αρκετή υποστροφή στο τέλος της τρίτης ειδικής και να έχει κι ένα κλατάρισμα εμπρός αριστερά.

Ο Σεμπάστιαν Λόεμπ αν και κυνηγάει τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, δεν έχει καταφέρει να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά, αντιθέτως αυτή αυξάνεται. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη βροχή και θα ακολουθήσει την τακτική του σε ό,τι αφορά στο στεγνό. «Δεν περίμενα βροχή. Ελπίζω να μην κάνω λάθος. Δεν υπήρχε και μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο γομών, επομένως πήρα ένα σετ βρόχινα, το οποίο μέχρι στιγμής τα πηγαίνει μια χαρά».

Η ημέρα δεν ξεκίνησε καλά για τον Μαντς Οστμπεργκ καθώς γλιστρούσε πολύ στην πρώτη σημερινή ΕΔ από τις οκτώ που υπάρχουν στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να χάσει την τέταρτη θέση στην γενική κατάταξη και να πέσει έκτος αφού πέραν του Σόλμπεργκ, τον ξεπέρασε και ο επιθετικός Ευγκένι Νόβικοφ. Ο Οστμπεργκ είχε και ένα κλατάρισμα πέντε χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στη Θήβα 1, αλλά κατάφερε να την ολοκληρώσει χωρίς να χάσει χρόνο.

Οπως και χθες, έτσι και σήμερα ο Οτ Τανάκ παραμένει έβδομος εκτείνοντας τη διαφορά του από τον όγδοο πλέον Τιερί Νουβίλ που κατάφερε από την Αγία Μαρίνα να ξεπεράσει τον Μάρτιν Πρόκοπ, ρίχνοντας τον ένατο. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει, όπως και χθες, ο Σεμπαστιέν Οζιέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης ΕΔ της ημέρας ο Τανάκ έτρεχε με τρεις μόνο κυλίνδρους χωρίς ωστόσο αυτό να του στοιχίσει σε χρόνο.

Ο Ντάνιελ Ολιβέιρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ασθένειας του συνοδηγού του. naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: