26.5.12

ΚΥΠΡΟΣ: «Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον Μηχανισμό Στήριξης», δηλώνει η κυβέρνηση


Λευκωσία: Η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως είναι παραγωγικό να είμαστε κάθε μέρα σε μια συζήτηση αναφορικά με την προοπτική καταφυγής στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης γιατί προσπάθεια είναι να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας πως ... προσπάθεια αυτή την ώρα της κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, «είναι να στηριχθούν οι τράπεζες για να καταφέρουν να ανακεφαλαιοποιηθούν».

«Προσπάθεια είναι να αποφύγουμε τον Μηχανισμό Στήριξης των τραπεζών γιατί με αυτό τον τρόπο θα είμαστε πολύ πιο ήσυχοι ότι κάνουμε την πολιτική μας, η οποία έχει ως στόχο να στηρίξει ακόμη περισσότερο την πολιτική για περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνίας», είπε ο κ. Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στον Μηχανισμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «χρειάζεται να υπάρχει ψυχραιμία. Δεν είναι καλός σύμβουλος ο πανικός και δεν χρειάζεται να τροφοδοτείται ένας τέτοιος πανικός ή μια υπέρμετρη ανησυχία μέσα από δηλώσεις που καθημερινά γίνονται».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της στον δημοσιονομικό τομέα και όπως έχει λεχθεί από τον υπουργό Οικονομικών τα δημοσιονομικά μας πράγματα ελέγχονται καθημερινά με στόχο να παραμείνουμε στα πλαίσια που έχουμε θέσει με τον προϋπολογισμό του 2012».

Αναφέροντας ότι «το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας αυτή την ώρα είναι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δεν είναι τα δημοσιονομικά της», ο κ. Στεφάνου είπε ότι «υπάρχει μια ελεγχόμενη απόκλιση από τους στόχους την οποία θέλουμε να αντιμετωπίσουμε λαμβάνοντας μέτρα ισορροπημένα και έπειτα από κοινωνικό διάλογο όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

«Από δημοσιονομικής άποψης η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει μια καλή εικόνα από πάρα πολλές χώρες της ΕΕ και αυτή την καλή εικόνα θέλουμε να διατηρήσουμε με την πολιτική που ακολουθούμε και η οποία από τη μια χαρακτηρίζεται από δημοσιονομική πειθαρχία, από μείωση των λειτουργικών δαπανών, από στήριξη της ανάπτυξης και στήριξη του κοινωνικού κράτους», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: