23.5.12

Ο Κλίντον θέλει... ευρωομόλογο!...


Και ο Κλίντον... ψηφίζει ευρωομόλογα! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο, στο περιθώριο του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Google, με τον Γ. Παπανδρέου και συζήτησαν -φυσικά- για την κρίση στην Ευρωζώνη.
Οπως...
έγινε γνωστό από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο Κλίντον τόνισε ότι τα ευρωομόλογα θα συμβάλουν σημαντικά στις επενδύσεις για υποδομές, κυρίως στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της πληροφορικής. Πρόκειται για μια τοποθέτηση ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις ΗΠΑ για τις... εμμονές της Μέρκελ.

Τόσο ο Μπιλ Κλίντον όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει το συντομότερο πολιτικές για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης.

Αλλαγές
Παπανδρέου και Κλίντον συμφώνησαν ότι η κρίση χρέους δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά ελληνικό, καθώς αφορά τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κινήθηκε στη γνωστή γραμμή, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση αλλά και να μπουν τα θεμέλια της βιώσιμης ανάπτυξης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: