28.5.12

Τσίπρας προς στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Με το μαλακό, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ...


Αταλάντευτα στην αντιμνημονιακή πολιτική η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφέρει καρπούς βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης.
Για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας και τα ανώτερα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν...
- σύμφωνα με πληροφορίες- να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της Αριστεράς.

Η ανθεκτικότητα την οποία δείχνει στις δημοσκοπήσεις η ΔΗΜΑΡ καταγράφοντας ποσοστά γύρω στο 6%, δείχνει ότι θα αποτελέσει δύναμη- κλειδί για τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης.

Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου, αν και ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα αναθεωρήσει τις απόψεις του, ελπίζουν ότι υπάρχει κάποια απειροελάχιστη πιθανότητα να μετακινηθεί, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ- αντίπαλο στην κούρσα για την πρώτη θέση και δευτερευόντως με το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας σε τρίτη μοίρα τον «εμφύλιο της Αριστεράς».
Η αλήθεια είναι ότι με τη ΔΗΜΑΡ τα πράγματα θα είναι κάπως εύκολα.
Τα στελέχη των δύο κομμάτων, στην πλειοψηφία τους, μέχρι πρότινος ήταν μαζί και έχουν φάει ψωμί και αλάτι. Με το ΚΚΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλά στελέχη του δείχνουν επιθετικότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει την ανάγκη κάποιοι να δοκιμαστούν αν μπορούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.
Εύκολο, δεν θα είναι…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: