23.5.12

Καταγγέλλει την διοίκηση της ΕΡΤ σε πρωθυπουργό και υπουργό Επικρατείας ο Σίμος Κεδίκογλου...


email αναγνώστη

O Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Υπουργό Επικρατείας κ Αντώνη Αργυρό σχετικά με τις αποφάσεις και...


πράξεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, για τις οποίες είτε έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματική απιστία από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη, είτε βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ, ΤΡΕΙΣ μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου αποφάσισε να προχωρήσει η πληρωμή των 31.2 εκατομμυρίων ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League, πράγμα που εκτός των άλλων συνιστά κατάφωρη περιφρόνηση της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η πληρωμή στοιχειοθετεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για το οποίο έχει ασκήσει δίωξη ο κ. Πεπόνης.

Επισημαίνεται δε ότι επειδή η θητεία της Διοίκησης λήγει στο τέλος Ιουνίου, η εκταμίευση του ποσού αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, επί Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, πράγμα ανεπίτρεπτο.

Ο Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ ζητεί την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμον
Πρωθυπουργό
κ. Παναγιώτη Πικραμμένο

Αξιότιμον
Υπουργό Επικρατείας
κ. Αντώνιο Αργυρό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ Πεπόνης έχει ασκήσει δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά των διοικούντων την ΕΡΤ κκ Ταγματάρχη και Στεφάνου (Διευθύνων Σύμβουλος και Προεδρεύων αντίστοιχα) για την υπόθεση του Champions League.

Δυστυχώς, η διοίκηση της ΕΡΤ εκμεταλλευόμενη τις προεκλογικές περιόδους που διανύουμε και παρά το ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤΑΕ λήγει στα τέλη Ιουνίου 2012, προχωρά σε αποφάσεις που σηματοδοτούν περιφρόνηση της δικαιοσύνης και δημιουργούν τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

1. Στην εκταμίευση των 31.2εκατομμυρίων ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League τρείς (3) ημέρες πριν τις εκλογές της 6ηςΜαίου (σχετ. 1).

2. Σε κατακύρωση διαγωνισμού ύψους4.4 εκατομμυρίων ευρώ εννέα (9) ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου για το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με διαδικασίες «διαπραγμάτευσης» και σε ανταγωνιστές της ΕΡΤ (σχετ. 2).

Παρακαλώ όπως σημειώσετε ότι:

2.1 και το θέμα του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ διερευνάται από τον κ. Πεπόνη, αυτεπάγγελτα αλλά και μετά απο δική μου μηνυτήρια αναφορά

2.2 η εταιρεία ΚΒΙ στην οποία ανατέθηκε το έργο έχει κοινή ιδιοκτησία με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, πράγμα που την κατατάσσει στους ανταγωνιστές της ΕΡΤ, ενώ από ιδρύσεως ΕΡΤ απαγορευόταν η συμμετοχή σε διαγωνισμούς της ΕΡΤ ανταγωνιστών της ΕΡΤ, για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

3. Σε σημαντικές αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως η εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Ρηγίλλης με τη μεταφορά υπηρεσιών και προσωπικού σε άλλους κτιριακούς χώρους της ΕΡΤ, με δεδηλωμένο σκοπό την «δωρεά» του κτιρίου αυτού, πράξη σαφώς παράνομη αφού αυτή ρητώς αποκλείεται από την πράξη παραχώρησης του κτιρίου στην ΕΡΤ.

Θα συμφωνήσετε ασφαλώς ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει στην υπόδικη διοίκηση της ΕΡΤ να προκαταλαμβάνει την επόμενη κυβέρνηση με τόσο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας.

Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας, αφού η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση οφείλει να διαχειριστεί στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο με τρόπο διαφανή την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενώ δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί με υλοποίηση αποφάσεων των διοικούντων την ΕΡΤ για τις οποίες είτε διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες είτε αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΜΜΕ ΝΔ

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: