10.5.12

Στην μπουζού... οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης...

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εκβίασης, της σύστασης και συμμορίας και της δωροδοκίας.
Πρόκειται για ...
έναν 58χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή καθώς φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι φέρονται να του ζήτησαν ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του. Ύστερα, όμως, από «παζάρια» το ποσό κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.

Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.

Ήταν το δεύτερο «κρούσμα» δωροδοκίας στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών. Τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο ακόμη υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στις απολογίες τους, ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, επιχειρώντας να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στην άλλη.

Μάλιστα, η 56χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε δανείσει χρήματα στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε. Έτσι, όπως είχε υποστηρίξει δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και ότι αυτά ήταν προσημειωμένα...

http://planet-greece.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: