7.5.12

Στο Προεδρικό για την εντολή ο Αντ. Σαμαράς (BINTEO) ...


Παπαδήμος: Η αποστολή της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε...

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η προσπάθεια και οι διεργασίες για να... σχηματιστεί κυβέρνηση ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι όταν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ο κ. Πετσάλνικος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις και για το σχηματισμό κυβέρνησης, αντίθετα όμως ο Κάρολος Παπούλιας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του, όμως μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση θα είναι σε ετοιμότητα. «Η αποστολή της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε» είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην σύντομη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ Παπαδήμος, τόνισε ότι έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της εξυγίανσης, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών» είπε ο πρωθυπουργός.




Μετά την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που θα λάβει απο τον Παπούλια ο Σαμαράς θα έχει επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς.. Ήδη έχουν προγραμματιστεί ραντεβού στη Συγγρού, στις 4 με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 5 με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, και τέλος με τον Φώτη Κουβέλη. Ενώ ο Πάνος Καμμένος κλήθηκε, αλλά αρνήθηκε να παραβρεθεί σε οποιαδήποτε συνάντηση.





parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: