12.5.12

Βόλος: Βραδυφλεγής βόμβα για τον ανδρικό πληθυσμό οι αλλοδαπές που εκδίδονται...


www.magnesianews.gr
Βραδυφλεγής «βόμβα» για τον ανδρικό πληθυσμό της Μαγνησίας, είναι οι περίπου 10 αλλοδαπές νεαρές κοπέλες, που εκδίδονται καθημερινά στο κέντρο του Βόλου, καθώς δεν περνούν από κανέναν υγειονομικό έλεγχο, σε αντίθεση με τις εκδιδόμενες γυναίκες που εργάζονται σε «σπίτια», με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει αν...
είναι οροθετικές, ή μεταφέρουν κάποιο άλλο μεταδιδόμενο νόσημα. Οι υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή των ανδρών, μετά το σκάνδαλο στην Αθήνα, με γυναίκες που μετέφεραν τον ιό του aids σε εκατοντάδες άνδρες.
Πάντως, στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας δεν ήρθε εντολή ή οδηγία του υπουργείου για να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις οι παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, που δεν εργάζονται σε οίκους ανοχής.
Το Υγειονομικό πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή, Δημήτρη Ζαρίφη, κάνει ελέγχους και αναγκάζει τις 15 ιερόδουλες, που εργάζονται νόμιμα, να υποβάλλονται συχνά σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ τα στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δείχνει ότι ο αριθμός μεταβάλλεται και, με βάση τα στοιχεία, σε περιόδους κρίσης, αυξάνεται ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ο κ. Ζαρίφης, δήλωσε ότι «δεν έγινε καμία καταγγελία και υπηρεσιακά η Διεύθυνση Υγείας δεν μπορεί να παρέμβει από μόνο της, μόνο αν υπάρξει καταγγελία. Πάντως η υπηρεσία κάνει συχνούς ελέγχους σε οίκους ανοχής και οι κοπέλες που εργάζονται εκεί έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και από αφροδισιολόγο και από δερματολόγο χωρίς να βρεθεί το παραμικρό και χωρίς κανένα πρόβλημα να έχει καμία κοπέλα».
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι, περίπου 10 γυναίκες, κυρίως από τη Νιγηρία και μερικές από το Μπαγκλαντές, που εκδίδονται καθημερινά σχεδόν στο κέντρο του Βόλου και πολλές φορές έχει γίνει προσαγωγή τους από την Αστυνομία, για να αφεθούν ελεύθερες στη συνέχεια, είναι αμφίβολο αν περνούν ιατρικές εξετάσεις, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Η Αστυνομία, από την πλευρά της, μπορεί να ζητήσει να γίνει εξέταση, μόνο αν υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες.
Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τόνισε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι επικουρικός και «μόνο αν υπάρχει υπόνοια, θα ζητηθεί υγειονομικός έλεγχος από τη Διεύθυνση Υγείας». Σύμφωνα με τον αστυνομικό «σε περίπτωση που αποδειχθεί αναγκαίο από κάποια κοπέλα που εκπορνεύεται, να κάνει εξέταση για Aids και η ίδια να μην το επιθυμεί, εμείς θα συμβάλλουμε επικουρικά και θα την οδηγήσουμε στο Νοσοκομείο προκειμένου να κάνει την εξέταση. Δεν έχουμε δικαιοδοσία από μόνοι μας να οδηγήσουμε μια κοπέλα που εκπορνεύεται και δεν είναι νόμιμη για τη διεξαγωγή τέτοιων ιατρικών εξετάσεων». Πάντως, η Αστυνομία, μέχρι στιγμής, δεν πήγε κάποια κοπέλα, που προσήγαγε, στο Νοσοκομείο για εξετάσεις aids.
Μετά τα πρόσφατα κρούσματα aids από ιερόδουλες στην Αθήνα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ήρθε κάποια εντολή για υγειονομικούς ελέγχους, στις εκδιδόμενες γυναίκες που προσάγονται. Επιπλέον, ενώ πριν από ένα χρόνο η πορνεία ήταν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, σήμερα «υποβιβάστηκε» σε βαθμό πταίσματος και οι κοπέλες που προσάγονται στην Αστυνομία κυρίως Νιγηριανής καταγωγής και μη δηλωμένες, οδηγούνται στον Δημόσιο Κατήγορο
Τέλος, από το Νοσοκομείο Βόλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εδώ και χρόνια για κρούσμα aids στη Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: