17.5.12

Γραφείο Πρωθυπουργού: «Όχι» στη διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών ...


Την αντίδραση του πρωθυπουργικού Γραφείου προκάλεσαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αναφορικά με όσα αναφέρθηκαν για την κατάσταση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο.

Όπως ... αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και την πορεία των δημόσιων οικονομικών, ενώ σύντομα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει λεπτομερώς για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε πως ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Στο πλαίσιο εξάλλου της συζήτησης έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως ωστόσο -όπως διευκρινίζεται- να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον Πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται επίσης, ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, η διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών και η καλλιέργεια πρόσθετης ανησυχίας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μόνο προβλήματα προκαλούν...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: