17.5.12

Σαμαράς: Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε...


Ευρώπη και σταθερότητα ή απομόνωση και κατάρρευσή το δίλλημα των εκλογών που έθεσε ο Σαμαράς...
Ευρώπη και σταθερότητα ή απομόνωση και κατάρρευσή είναι το δίλλημα των εκλογών που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. που συνεδρίασε λίγο πριν την...
ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ξεκινάει μια νέα μάχη για τη Νέα Δημοκρατία, κι αυτοί τη μάχη είναι αποφασισμένοι να την κερδίσουν, χτίζοντας έναν λόγο πιστικό και αιχμηρό. Αναφερόμενος στις προηγούμενες ημέρες και στο θέμα των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «είχαμε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να την αποφύγουμε».

Υπογράμμισε ότι ο λαός είχε δώσει εντολή συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο κάποιοι δεν θέλησαν να ακούσουν την εντολή του λαού.

Στη συνέχεια έθεσε το δίλλημα των εκλογών και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας που οδηγεί στην Ευρώπη και ο άλλος στην απομόνωση».

Η ομιλία του κ. Σαμαρά έδειξε ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μεγάλο μέρος της ομιλίας του περιείχε αιχμές και σκληρή κριτική κατά της στάσης τόσο του Αλέξη Τσιπρα, όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της Αριστεράς.

Ο κ. Σαμαράς ωστόσο υπογράμμισε πως δεν θέλει ούτε κατάργηση, ούτε εφαρμογή του Μνημονίου. Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως η στάση της Ν.Δ. είναι η τροποποίηση του με ρεαλιστικό τρόπο και λόγο.

Υπογράμμισε ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας από το ευρώ και σε νέες περιπέτειες τον ελληνικό λαό.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον εφιάλτη, όπως τον χαρακτήρισε, της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που θα ζήσει η χώρα και οι Έλληνες.

"Αντισταθήκαμε στο αδιέξοδο της λιτότητας και τώρα αντιστεκόμαστε στην έξοδο της χώρας, διαλέγοντας το δρόμο της ορθότητας, τον δύσκολο δρόμο για την έξοδο από την κρίση".

Αναφερόμενος στα θέματα της παράταξής του και στην επανένωση της Κεντροδεξιάς, απέφυγε την ονοματολογία, ωστόσο υποστήριξε πως:

"Δημιουργούμε το μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων που πιστεύουν στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς μιλάει για την "παράταξή μας" κι όχι για το κόμμα μας.

Είμαστε το κοινωνικό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο της ελπίδης υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: