18.5.12

Τσίπρας: Η ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές...


Την άποψη ότι η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα αναπαράγεται από πολιτικές δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά και από κερδοσκόπους που παίζουν σε ... κερδοσκοπικά παιχνίδια διατύπωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης με υποχρεώσεις, αλλά και με δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε αυτή».

Ανέφερε επίσης στον κ. Σουλτς ότι «η ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές» και πως «όλα τα μέλη της ευρωζώνης είναι ισότιμα μέλη και θα πρέπει από κοινού να εργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις». «Διότι», συνέχισε, «το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά εντάσσεται μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, συνεπώς η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι ελληνική».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει συνεργασία «ώστε να αλλάξει αυτό το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κοινή γνώμη από την πλευρά των ευρωπαίων», να θεωρούνται δηλάδή «οι Έλληνες ως οι τεμπέληδες και ακαμάτηδες που προξενούν προβλήματα στην Ευρώπη, αλλά και φυσικά στην ελληνική κοινή γνώμη να θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένες χώρες της Ευρώπης ότι θέλουν να κατακτήσουν και να εξαντλήσουν τις αντοχές του ελληνικού λαού».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: