26.5.12

Βρετανία: Κλείσιμο συνόρων στους Ευρωπαίους σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ ...


Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ευρωπαίων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την υπουργό Theresa May.

Σε... . συνέντευξή της στην Telegraph η κα. May αναφέρει πως σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ και διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανό να αυξηθούν τα κύματα μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, το άρθρο σημειώνει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι έλεγχοι είναι είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμούς σε όσους αναζητούν εργασία στη Βρετανία, με την υποχρέωση για παράδειγμα να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας.


mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: