14.5.12

Μονεμβάσια> Ανεγκέφαλος φασίστας ξυλοκόπησε ηλικιωμένο επειδή ήταν Ολλανδός!...

kourdistoportocali
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Μονεμβάσια νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Μαϊου.

Άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης, έδειρε άγρια Ολλανδό κάτοικο Μονεμβάσιας.

Η ... ώρα είναι 7:30 το πρωί της Κυριακής. Ο 65χρονος Ολλανδός Ανδριάνο Βάντερμπουργκ, κατά τη συνήθειά του, κάνει τον πρωινό του περίπατο, μαζί με τα σκυλιά του, στην παραλία της Μονεμβάσιας. Επιστρέφει στο σπί τι του από την παραλία όταν στον παρακείμενο δρόμο σταματά ένα αυτοκίνητο αγροτικό 4Χ4 Mιτσουμπίσι χρώματος μαύρου. Ο συνοδηγός, γύρω στα 45, εύσωμος κι επιθετικός πλησιάζει τον ανύπτοπτο Ολλανδό και των ρωτά: «Είσαι Γερμανός;». Ο 65χρονος απαντά: « «Όχι, είμαι Ολλανδός…». Ο 45χρονος, Έλληνας, του επιτίθεται με γροθιές λέγοντας: «Γερμανός ή Ολλανδός το ίδιο μου κάνει… Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα…» Οι γροθιές πέφτουν βροχή. Ο Ολλανδός πέφτει κάτω και ο Έλληνας τον κτυπά με κλωτσιές στο πρόσωπο συνοδεύοντας τα κτυπήματα με βρισιές.

Ο δράστης, έχοντας τσακίσει τον αιφνιδιασμένο Ολλανδό, απομακρύνεται με το αυτοκίνητο. Οι περίοικοι ενημερώνουν την Ελληνίδα γυναίκα του η οποία σε 5 λεπτά έχει καταφθάσει με τον γιό τους. Ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει το μαύρο αγροτικό εμφανίζεται και πάλι. Ο συνοδηγός έξαλλος επιχειρεί δεύτερη επίθεση. Τον αποτρέπει , ευτυχώς, ο οδηγός του αγροτικού ο οποίος και φροντίζει να απομακρυνθούν. Η γυναίκα του θύματος προλαβαίνει και καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η Αστυνομία όταν φθάνει καταγράφει το συμβάν.

Ο άτυχος Ολλανδός μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου εφημερεύει χειρουργός και ορθοπεδικός. Κατάγματα στο πρόσωπο καθιστούν την κατάστασή του σοβαρή. Εξετάζεται στον αξονικό. Αρρυθμίες καρδιάς επιβάλουν καρδιογραφήματα. Ο 60χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Πρόκειται για συνταξιούχο ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο από την Ολλανδία. Από το 1992 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Μονεμβάσια την οποία και λατρεύει. Το σπί τι του βρίσκεται στο Πορί Μονεμβάσιας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας και του γιου του είναι άνθρωπος που δεν έχει δώσει δικαιώματα και δεν έχει προκαλέσει.
http://www.zougla.gr/greece/article/ksilokopise-ilikiomeno-giati-itan-olandos
Πηγή:notospress

Δεν υπάρχουν σχόλια: