8.5.12

Μεγάλος χαμένος των εκλογών (ξανά) ο Πρετεντέρης...


Για τέταρτη συνεχόμενη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση ο Γιάννης Πρετεντέρης σημειώνει σημαντική προσωπική ήττα ως κύριος εκφραστής βέβαια των πολιτικών επιλογών των ΜΜΕ στα οποία εργάζεται.

Η πρώτη να θυμίσουμε ήταν η... εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ όπου ο δημοσιογράφος είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Ε.Βενιζέλου χρησιμοποιώντας ακόμη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε τηλεόραση και αρθογραφία εναντίον του Γ.Παπανδρέου. Τελικά ο ΓΑΠ επικράτησε άνετα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανάλογη τακτική απέναντι στον ΓΑΠ στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι στον Κ.Καραμανλή όπου τελικά το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με 11 μονάδες.

Μετά ήρθε η σειρά των εσωκομματικών εκλογών όπου ο Γ.Πρετεντέρης τάχθηκε στο πλευρό της Ντ.Μπακογιάννη κάνοντας ακόμη και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και μορφασμούς εναντίον του Α.Σαμαρά στο δελτίο ειδήσεων με αποτέλεσμα το γνωστό on air επεισόδιο με τον Δ.Αβραμόπουλο που του υπενθύμισε ότι τα ίδια έκανε και έλεγε και με τον ΓΑΠ και τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα. Τελικά δικαιώθηκε ο Αβραμόπουλος και ο Σαμαράς εξελέγη πανηγυρικά.

Τα τελευταία δύο χρόνια σε σχεδόν ημερήσια βάση ο Γ.Πρετεντέρης τόσο στην αρθρογραφία του όσο και στο δελτίο και τις εκπομπές του δεν είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα προσωπικά. Το Mega είχε ακολουθήσει ανάλογη τακτική αποκλείοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το κανάλι. Αποτέλεσμα; Ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε στην προεκλογική περίοδο να εμφανιστεί στο Mega καταγγέλλοντας το κανάλι και τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πλέον δεδομένα. Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτούν το ζήτημα στο MEGA και τον ΔΟΛ;
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: