26.5.12

Δήμας: ΝΔ και Ελλάδα θα τα καταφέρουν...


Τη βεβαιότητα ότι τόσο η ΝΔ όσο και η Ελλάδα θα τα καταφέρουν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος, ο οποίος, παράλληλα, έκανε λόγο για τρία ανησυχητικά και τρία ενθαρρυντικά στοιχεία.
Δήμας: ΝΔ και Ελλάδα θα τα καταφέρουν

Πρώτο ...

ανησυχητικό στοιχείο, είπε, ήταν ότι χθες δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση στη Γερμανία με το 60% των Γερμανών να θέλει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Δεύτερο ανησυχητικό, συνέχισε, είναι ότι δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση του Απριλίου. Τρίτο ανησυχητικό σημείο είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων παραγόντων και του ΔΝΤ, ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης, δεν θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων.

Από την άλλη, τόνισε, υπάρχουν και θετικά μηνύματα, όπως η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας μετά την συμπαράταξη. Δεύτερο ενθαρρυντικό σημείο, συμπλήρωσε, είναι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις για αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Τρίτο θετικό σημείο υποστήριξε ότι είναι οι αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: