19.5.12

Ξεκίνησε και τυπικά η προεκλογική περίοδος...


Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών...
Στις 9 το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Αθ. Παπαϊωάννου. Οι διεθνείς πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η χώρα μας έχουν ενταθεί, και...
όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα και στο εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει το βράδυ της 17ης Ιουνίου.


Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου και τις άκαρπες διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν παραλείπουν ούτε για μία ημέρα τις αναφορές στη χώρα μας, ενώ καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τους Ευρωπαίους να εξετάζουν πιθανά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, εν όψει των εκλογών αλλά και της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πικραμμένος επισκέφθηκε στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων και στις 14:00 θα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πριν διαλυθεί η Βουλή πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου προεδρείου.

Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές, από τους οποίους 112 ψήφισαν λευκό και δύο άκυρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: