22.5.12

Στις Βρυξέλλες με αναπτυξιακές προτάσεις την Τετάρτη ο Π. Πικραμμένος...


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, όπου θα αναζητηθούν τρόποι για την επάνοδο της Ευρώπης σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Πικραμμένος συγκάλεσε το... απόγευμα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία καθορίστηκαν τα θέματα άμεσης τόνωσης της ανάπτυξης τα οποία αναμένεται να θέσει από την ελληνική πλευρά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και συνεργάτες του κ. Πικραμμένου.

Στη σύσκεψη εκλήθη και συμμετείχε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος καθώς τα ζητήματα ρευστότητας των τραπεζών δεν έχουν πλήρως διευθετηθεί.

Όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει στο τραπέζι της Συνόδου τα ελληνικά αιτήματα για: άμεση υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις κοινοτικές υπηρεσίες για να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκδοση «ομολόγου έργου» για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων σχεδίων υποδομής και επανέναρξη της χρηματοδότησης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στην αυριανή Σύνοδο δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και αυτή θα έχει περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας για την τακτική σύνοδο στο τέλος Ιουνίου.

Στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο κ. Πικραμμένος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα και τον διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: