18.5.12

Πάει και το κοινοβούλιο, έγινε βορά στην ελεύθερη διακίνηση ψώνιου...


Αποκαλυπτικότατη η επιστολή διαμαρτυρίας της ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Αφού τους απαγόρεψαν την είσοδο στο Κοινοβούλιο για την κάλυψη της ορκωμοσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, έστησαν εμποροπανήγυρη με τις...

φωτογραφίες. Τις οποίες αγόραζαν προς 40 ευρώ η μία χωρίς απόδειξη!
Διαβάζουμε και φρίττουμε. Και έτσι εξηγείται γιατί βγήκε το απαγορευτικό στα μέλη φωτορεπόρτερ της ένωσης.
Δεν ήθελαν ντοκουμέντα και αποκαλύψεις για τα νέα ήθη της αγοράς στην ελληνική Βουλή.

Η καταγγελία της Ε.Φ.Ε

Αποκαλυπτική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής

Επί τη ευκαιρία της εκλογής Σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και τις ειλικρινείς και θερμές ευχές μας για επιτυχία στο έργο Σας. Περαιτέρω είμαστε υποχρεωμένοι να Σας ενημερώσουμε για ορισμένα φαινόμενα που άπτονται του λειτουργήματός μας, τα οποία θεωρούμε ως απαράδεκτα και πως δεν συνάδουν με τον χώρο του Κοινοβουλίου.
Κατ αρχήν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας κατά την πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών της παρούσας Βουλής έτυχαν απαράδεκτων και καινοφανών απαγορεύσεων όσον αφορά την εκτέλεση του λειτουργήματός τους, οι οποίες θεωρούμε ότι άπτονται της ίδιας της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Προς επίρρωση των θέσεών μας Σας κοινοποιούμε την με Αρ. Πρωτ. 1861/16-05-2012 επιστολή μας.
Περαιτέρω, και ενώ τα μέλη μας έτυχαν αυτών των απαραδέκτων απαγορεύσεων, αλλά και άλλων, όσον αφορά την παρουσία τους και σε λοιπούς, πλην της αιθούσης των συνεδριάσεων, κοινοχρήστους χώρους του Κοινοβουλίου, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, όπως άλλωστε αναφέρεται και σε σχετικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εκδόσεων Μέσων Ενημέρωσης (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=198329) «Σε υπαίθρια αγορά μετατράπηκε το Κοινοβούλιο, με δεκάδες νεοεκλεγέντες βουλευτές να σπεύδουν να αγοράσουν φωτογραφίες από την ορκωμοσία τους, καταβάλλοντας 40 ευρώ για κάθε φωτογράφια. χωρίς απόδειξη»!
Σε διαμαρτυρία παρόντος μέλους του Δ.Σ της Ένωσής μας προς αρμόδιο του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ως όφειλε εκ της θέσεώς του, και παρουσία πολλών ακόμη ατόμων του γραφείου Τύπου αλλά και μελών μας, ο υπάλληλος από το εν λόγω γραφείο Τύπου, αντί να επιληφθεί προς αποκατάσταση του κύρους του Κοινοβουλίου αλλά και του Νόμου (οι οικονομικές συναλλαγές, εξ όσων γνωρίζουμε, διέπονται από σχετικούς κανόνες όσον αφορά την έκδοση νομίμων παραστατικών κλπ), κάλεσε την αστυνομία να απομακρύνει το μέλος του Δ.Σ. μας απειλώντας τον μάλιστα με σύλληψη!
Οι αστυνομικοί που προσήλθαν για το σκοπό αυτό έγιναν και εκείνοι μάρτυρες του γεγονότος καθώς και της εντονότατης διαμαρτυρίας του μέλους μας.
Σημειωτέον ότι το γεγονός αυτό έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και η Ένωσή μας εκφράζει την απορία της πως είναι δυνατό να συμβαίνουν επί σειρά ετών παρόμοια γεγονότα, με την επισήμανση πως η ΕΦΕ δεν έχει καμία σχέση με τον εμπλεκόμενο στο προαναφερόμενο «παζάρι», (δεν είναι εγγεγραμένος στα μητρώα της Ένωσής μας από 10ετίας περίπου και φέρεται ως συνταξιούχος άλλης επαγγελματικής Ένωσης, των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα των ανωτέρω καταγγελιών

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: