24.5.12

ΚΥΠΡΟΣ: Γάλα στους δρόμους από αγελαδοτρόφους αν ψηφιστεί το ν/σ για το χαλλούμι...


Λευκωσία: Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι αγελαδοτρόφοι σε περίπτωση κατά την οποία η Βουλή στη σημερινή συνεδρία της εγκρίνει το νομοσχέδιο για το πρότυπο του χαλλουμιού.
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων, Σάββας Ευαγγέλου δήλωσε στο... ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τριακόσιοι με τετρακόσιοι τόνοι αγελαδινού γάλακτος θα μένουν αδιάθετοι και οι αγελαδοτρόφοι θα το χύνουν στους δρόμους.

Είπε επίσης ότι οι αγελαδοτρόφοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή και ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνεδρίας, θα πάρουν τα δέοντα μέτρα.

Ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως αυτό που ζητείται είναι αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου, ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι βουλευτές.

Δηλώσεις υπουργού Γεωργίας

Ο υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης σε δηλώσεις επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και προώθηση συμφερόντων, αλλά ώρα των έργων και των σωστών αποφάσεων.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στη σημερινή συνεδρία οι βουλευτές θα τοποθετηθούν με ειλικρίνεια και θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο υπουργός Εμπορίου θα καθορίζει τις ποσοστώσεις αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος στο χαλλούμι ύστερα από σύσταση του υπουργείου Γεωργίας.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: