24.5.12

Ανάστατη η ΝΔ στα Χανιά, για την συνεργασία Σαμαρά - Ντόρας...


Απειλούν με παραιτήσεις...
Εντονότατες αντιδράσεις στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, έχει προκαλέσει η συμφωνία για την εκλογική συνεργασία του κόμματος με την Δημοκρατική Συμμαχία, με αποτέλεσμα σε... επιστολή των τοπικών κομματικών οργάνων προς την ηγεσία της ΝΔ, να γίνεται και σαφής προειδοποίηση για παραιτήσεις μελών.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από την ΝΔ για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στην επιστολή των στελεχών και μελών της ΝΔ στα Χανιά τονίζονται δύο λόγοι που προκαλούν τις αντιδράσεις.

Ο ένας αφορά στην αυτή καθεαυτή την συνεργασία, η οποία – όπως επισημαίνουν – γίνεται χωρίς σαφείς πολιτικούς όρους.

Ο άλλος, αφορά στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών, καθώς με δεδομένο το ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου στα Χανιά η ΝΔ εξέλεξε τρείς βουλευτές, το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε εκλόγιμη θέση πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ (και της ΝΔ) έχει εξοργίσει τα μέλη του κόμματος.

Αναλυτικότερα, τα κομματικά όργανα Χανίων της ΝΔ (ΝΟΔΕ και τοπικές), μετά από κοινή συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη το βράδυ, απέστειλαν έγγραφο (υπογεγραμμένο από Πρόεδρο και μέλη ΝΟΔΕ, Προέδρους Τοπικών και νεολαίας) προς τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του κόμματος.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ως βασικά λάθη της συνεργασίας ΝΔ-ΔΗΣΥ, αναφέρονται περιληπτικά τα εξής :

“ - Η συνεργασία δεν έχει σαφές πλαίσιο, δε δείχνει ανταπόκριση στο μήνυμα της 6ης Μαίου ενώ επετράπη στην άλλη πλευρά να διατηρήσει τον κομματικό της φορέα.

- Αν ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες- αφού δεν υπάρχει καμμιά επίσημη ενημέρωση – δόθηκαν στη ΔΗΣΥ σίγουρες έδρες, με αποτέλεσμα η ΔΗΣΥ να μην έχει κίνητρο να αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αντιθέτως εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί η ΔΗΣΥ ακόμα και να υποσκάψει την προσπάθεια, με τα μάτια στην επόμενη ημέρα.

- Δεν ελήφθη υπ’όψιν το γεγονός ότι ο τοπικός υποψήφιος της ΔΗΣΥ, ναι μεν έχει πάρει μεγάλο αριθμό σταυρών, όμως η εικόνα του στους υπόλοιπους πολίτες είναι τέτοια που κυριολεκτικά κλείνει τις πόρτες της Ν.Δ. προς την ευρύτερη κοινωνία.”

Μάλιστα τα κομματικά στελέχη που υπέγραψαν τονίζουν ότι θα περιμένουν επίσημη ενημέρωση, αλλά αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα κι αυτό των παραιτήσεων.

«Τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά κάποια μέλη που δεν βλέπουν την κατάσταση να εξελίσσεται όπως την περιμέναμε το σκέφτονται και αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ κ.Μανώλης Αλιφιεράκης.

Όπως επεσήμανε «η συμφωνία μας βρήκε απροετοίμαστους και δημιούργησε προβλήματα διότι προυπήρξαν οι εκλογές οι οποίες ανέδειξαν στα Χανιά κάποιους βουλευτές της ΝΔ. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ενδεχομένως να αλλάξει η σειρά με την οποία θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Όμως πέραν από αυτό, η συνεργασία αυτή έγινε εσπευσμένα, υπο πίεση, έτσι δεν μπόρεσε να είναι μια πολιτική συμφωνία, με πολιτικούς όρους για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα»

Πάντως ο ίδιος αφήνει ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας καθώς όπως είπε «υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε. Πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος θα μιλήσει με τους υποψήφιους βουλευτές πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις και περιμένουμε.»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ.Αλιφιεράκη, οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τους βουλευτές που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και από τα μέλη του κόμματος στα Χανιά, τα οποία, όπως επεσήμανε, επι δύο ολόκληρα χρόνια έδωσαν έναν σκληρό αγώνα.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: