11.5.12

Διευκρινίσεις για την τοποθέτηση Δραγασάκη ζητά η Φ. Γεννηματά...


Να προσδιορίσει ποιον ακριβώς εννοεί όταν δηλώνει ότι «εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ», κάλεσε τον...
βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι αυτά τα πράγματα είναι άθλια αυτή την κρίσιμη στιγμή και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος.

Εκτίμησε δε ότι αυτή η συζήτηση γίνεται αποπροσανατολιστικά, ως προς την ουσία της επιστολής του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Μπαρόζο, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτή την επιστολή για καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι λίγο πριν από την προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υπήρξε διαρροή από την Κουμουνδούρου, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, είπε ότι χθες που κατατέθηκε η «υπεύθυνη πρόταση» από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «Καρατζαφέρη της Αριστεράς» και πως σήμερα, λίγο πριν τη νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Τσίπρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ο κ. Δραγασάκης με τη δήλωσή του) «δημιουργούν αυτό το κλίμα».

Τέλος, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει γιατί τα στελέχη του «δυναμιτίζουν» το κλίμα και δεν δίνουν λύση με τον σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο «και στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real o κ. Δραγασάκης είχε υποστηρίξει ότι «εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε επίσης πως «θα είναι καταστροφή» το να εφαρμοστούν τα μέτρα του Ιουνίου, προσθέτοντας ότι «κάθε περαιτέρω μέτρο που επιδεινώνει την ύφεση, έχει πολλαπλασιατικά καταστροφικά αποτελέσματα».

Αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους, λέγοντας: «Στη σκέψη τη δική μας, δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: