28.5.12

Το χρώμα… της αδειοδότησης...


Στα χέρια της ΠΑΕ από σήμερα (28/05) τα 4,2 εκατ. ευρώ, που έχει εξοικονομήσει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές, ώστε να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση.
Κομβική είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Μέχρι την ...
προσεχή Τετάρτη (30/05) θα έχει κριθεί όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα κύπελλα Ευρώπης της σεζόν 2012-13. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός καλείται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα του εξασφαλίσουν την αδειοδότηση και θα του επιτρέψουν να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εξασφαλίσει τα 4,2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Παναθηναϊκού προς ποδοσφαιριστές του και ξένους συλλόγους έως τις 31/12/2011. Από σήμερα λοιπόν οι «πράσινοι» ξεκινούν μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καλύψουν αυτές τις οφειλές και να παρουσιάσουν πλήρη τον φάκελό τους στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Αρχικά θα καταθέσουν μέσω των δικηγόρων τους έφεση στην ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί την Τετάρτη, ύστερα από σχετικό αίτημα των «πράσινων» για μια μέρα παράταση.

Το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ θα είναι από σήμερα στα χέρια των ανθρώπων της ΠΑΕ, οι οποίοι μέχρι αύριο θέλουν να ολοκληρώσουν τις πληρωμές σε παίκτες, αλλά και σε ομάδες, όπως η Λιόν, η Τζένοα και η Σετούμπαλ στις οποίες οφείλονται χρήματα από μεταγραφές.

Την ίδια στιγμή θα δοθούν στους παίκτες και οι διακανονισμοί για τις οφειλές μετά την 31η Δεκεμβρίου, ώστε να τους υπογράψουν μόλις πάρουν τα χρήματα και να τους επιστρέψουν άμεσα ώστε να μπουν στον φάκελο που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ.

Ξεκαθαρίζει με Φερέιρα

Από εκεί και πέρα αυτή η εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό και σε αγωνιστικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του προπονητή.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στην επαφή που είχαν κάνει μετά το τέλος των πλέι οφ, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν το καθοριστικό ραντεβού που θα κρίνει το μέλλον του Πορτογάλου στον πάγκο των «πράσινων», στο τέλος του Μαΐου, όταν και θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της αδειοδότησης.

Η στιγμή αυτή έφτασε και μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλοι περιμένουν πως θα διευθετηθεί μια και καλή η υπόθεση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου είναι η παραμονή του Πορτογάλου προπονητή, όπως και των περισσότερων μελών της διοίκησης, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα ωστόσο να θεωρεί αξιόπιστη τη λύση του Γιώργου Δώνη, ειδικά αν δεν μείνει ο Φερέιρα.

Ίσως και σήμερα να υπάρξει μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φερέιρα (που παραμένει στην Ελλάδα με τη γυναίκα του για να μιλήσει με τους «πράσινους») για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις με την αδειοδότηση, αλλά και να οριστικοποιήσουν το ραντεβού τους (πιθανότατα για την Πέμπτη)...
www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: