23.5.12

Έπαιρναν το δίπλωμα... από το σπίτι τους!...


Εξονυχιστικό έλεγχο διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στη διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου (το γνωστό μηχανολογικό) μετά από αξιοπρόσεκτο αριθμό καταγγελιών σε σχέση με διαβλητές διαδικασίες κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψήφιων οδηγών αλλά και...
άλλες καταγγελίες σε σχέση με διαδικασίες που εκτελεί η υπηρεσία.

Και σήμερα, μάλιστα, αστυνομικοί της Ασφάλειας βρέθηκαν στο Μηχανολογικό ερευνώντας καταγγελίες κι επιχειρώντας να διαλευκάνουν υποθέσεις που δεν αποκλείεται να "κρύβουν" απάτες. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση εδώ και περίπου δύο μήνες, έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει πολλά στοιχεία - ακόμη και καταθέσεις από άτομα που πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν ... δια της πλαγίας οδού το δικαίωμα να οδηγούν!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive ένα μεγάλο μέρος των καταγγελιών αφορά τη διαβλητότητα της θεωρητικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, καθώς έχει παρατηρηθεί άτομα να προσέρχονται και να "δίνουν τα σήματα" προσκομίζοντας την ταυτότητα άλλου ατόμου, που όντας απροετοίμαστο ... έστειλε το "διαβασμένο" να εξεταστεί, πιθανότατα και έναντι αμοιβής!

Τρεις ή τέσσερις σχολές οδηγών φαίνονται "ανακατεμένες" στην υπόθεση, με τους ιδιοκτήτες τους, μέσω τρίτων να καταφέρνουν να εξασφαλίζουν δίπλωμα οδήγησης στους μαθητές τους, που αν ακολουθούσαν ... την τυπική (και νόμιμη) οδό θα "κόβονταν". Πάντως φαίνεται ότι οι εν λόγω δάσκαλοι οδήγησης δεν έρχονταν σε απευθείας επαφή με άτομα μέσα από το μηχανολογικό αλλά μέσω "διαμεσολαβητών", μελών κυκλώματος με "έδρα" την Αθήνα.

Έτσι, με το "αζημίωτο" ο υποψήφιος οδηγός δεν υποβάλλόταν καν στη διαδικασία της θεωρητικής ή πρακτικής εξέτασης, καθώς άλλο άτομο έδινε εξετάσεις αντί για το ίδιο. Η "ταρίφα" ποικίλλει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του "πελάτη" αλλά και το τί ζητάει: θεωρητική εξέταση, πρακτική εξέταση, και τα δύο, για αυτοκίνητο ή για δίκυκλο;

Οι καταγγελίες, πάντως, είναι αρκετές και μάλιστα, στην υπηρεσία προηγήθηκε εσωτερική έρευνα, η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς, κι έτσι κλήθηκε η Ασφάλεια για να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα, με τις μεθόδους και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Το Cretalive επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ευ.Κουκιαδάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας για να διαλευκάνει τις διάφορες καταγγελίες, ωστόσο ο ίδιος δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, αναμένοντας το αποτέλεσμα της έρευνας.

Ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Ηρακλείου, Λευτέρης Μιχελάκης, σε δήλωσή του ζήτησε την τιμωρία των δασκάλων οδήγησης, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι εμπλέκονται. "Αν υπάρχει τέτοιο κύκλωμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς και τη συμμετοχή συναδέλφων μας" - είπε ο ίδιος.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: