1.5.12

Τη γάτα με το ποντίκι παίζουν ΣΔΟΕ και μεγαλο-γιατροί...


Οι έφοδοι που ξεκινάει το ΣΔΟΕ σε ιατρεία και δικηγορικά γραφεία και τα μέτρα που παίρνουν οι ελεγχόμενοι για να αποφύγουν τις «επισκέψεις».
Εφόδους σε ιατρεία (κυρίως) αλλά και ... δικηγορικά γραφεία (δευτερευόντως) ετοιμάζουν για το αμέσως επόμενο διάστημα άντρες του ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Η μέθοδος είναι λίγο ως πολύ γνωστή, έχει εφαρμοσθεί εκτεταμένα και στο παρελθόν και προβλέπει τις γνωστές αιφνιδιαστικές …επισκέψεις, σε κεντρικά ιατρεία και γραφεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κόβονται αποδείξεις και αν τηρούνται γενικότερα όλα όσα προβλέπει ο νόμος.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως πληροφορούνται στο υπουργείο Οικονομικών, οι ελεγχόμενοι, για να αποφύγουν τον αιφνιδιασμό, έχουν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν φτάσει ακόμα και στο σημείο να κατεβάσουν τις πινακίδες «ιατρείο» ή«δικηγορικό γραφείο» από τις προθήκες των πολυκατοικιών, όπου στεγάζονται, για να μπερδέψουν τους ελεγκτές τους.

Η μέθοδος είναι παλιά, γνωστή και …αποτελεσματική, γι αυτό και οι ελεγκτές, πριν ξεκινήσουν το έργο τους, φροντίζουν να κάνουν αναλυτική κατόπτευση του χώρου! Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, δεν αρκούνται μόνο στις πινακίδες, αλλά φτάνουν μέχρι του σημείου να βγάζουν ακόμα και τα ονόματα από τα κουδούνια. Το πώς τους βρίσκουν οι πελάτες τους, είναι μια άλλη ιστορία…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: