5.5.12

Ποιοι υπουργοί έκαναν κωλοτούμπα σε απόφαση μεταφοράς υπαλλήλων από τον ΟΓΑ στον ΕΟΠΠΥ; ...



Με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, γνωστό ως μνημόνιο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης και ο... υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έπρεπε να εφαρμόσουν διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της υγείας και μάλιστα σύμφωνα με το ΦΕΚ 262 Α΄ με την μορφή του κατεπείγοντος.

Γιαυτό τον λόγο, στις 10 Απριλίου αποφασίζουν από κοινού την μεταφορά διοικητικού προσωπικού από τον ΟΓΑ στον ΕΟΠΠΥ. Η απόφαση αυτή, υποστηρίζει «την μεταφορά επτά ατόμων, μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων του ΟΓΑ με την ίδια εργασιακή σχέση, κλάδο και θέση προς τον ΕΟΠΠΥ και τα προσωπικά τους μητρώα να ενημερώνονται από τον ΟΓΑ. Ενώ πρέπει να δημοσιευτεί η απόφαση αυτή στην εφημερίδα της κυβέρνησης».

Τα πράγματα όμως μετά από μερικές μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου αλλάζουν με έγγραφο που στέλνει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας προς το Εθνικό τυπογραφείο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς προσωπικού (Φ.10034/4628/559/10-4-2012) από τον ΟΓΑ στον ΕΟΠΠΥ με κοινή απόφαση και των δύο υπουργών.


Άγνωστος, παραμένει μέχρι στιγμής ο λόγος την μεταβολής αυτής της απόφασης, ωστόσο ψίθυροι του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εσωκομματικό παρασκήνιο και φόβοι μην προκαλέσουν οι ιθύνοντες λίγο πριν τις εκλογές, αφού τα επτά πρόσωπα που επιλέχθηκαν στην λίστα για να μεταφερθούν αποτελούν άτομα τις ιδίας κομματικής αντίληψης, τα οποία θα κούμπωναν σε θέσεις κλειδιά προκειμένου να ελέγχουν τον ΕΟΠΠΥ που αυτή την στιγμή, παραπαίει αφού οφείλει ούτε λίγο, ούτε πολύ, χρωστάει 2 δις ευρώ.

Μάρα Μπέκα metrogreece.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: