15.5.12

Τα ξένα δίκτυα για το ελληνικό ναυάγιο...


Τον γύρο του κόσμου κάνει το νέο για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, με συνεχείς ειδοποιήσεις μέσω έκτακτης επικαιρότητας και μέσω alert στο διαδίκτυο από ΜΜΕ όπως τα Reuters, CNN, Le Monde, Spiegel, Guardian και Corriere della Sera

Έτσι το...
Reuters με τίτλο του «Η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης», αναφέρει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σε κάτι καλύτερο κι όχι σε κάτι χειρότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρας μας θα βρει τον δρόμο της, θα αγωνιστούμε για να τον βρούμε».

Με μια επιβλητική φωτογραφία του ναού της Ακρόπολης που τη χτυπάει αστραπή και τίτλο με μπλε σκούρα γράμματα «καμία συμφωνία», η αμερικανική ιστοσελίδα της ελληνίδας Αριάννας Χάφινγκτον «HuffingtonPost» κάνει λόγο για τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Μεταφέρει μάλιστα και την τελευταία δημοσκόπηση που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ «που απορρίπτει το μνημόνιο κι ήρθε δεύτερος στις τελευταίες εκλογές» ως πιθανότερο νικητή και αυτομάτως να λαμβάνει το μπόνους των πενήντα εδρών.

Η βρετανική Guardian στο ίδιο μοτίβο κάνει λόγο για τις επικείμενες εκλογές ενώ παραθέτει και δηλώσεις οικονομολόγων που βλέπουν ένα σκοτεινό μέλλον για την χώρα.

Η ιταλική Corriere della Sera έχει πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της τις ελληνικές εκλογές κάνοντας αναφορά δε, στην σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN με κείμενό της στην πρώτη σελίδα αναρωτιέται αν η Ελλάδα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, ενώ σαν έκτακτη είδηση περνούν οι νέες εκλογές έπειτα από το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: